BLOC QUIRÚRGIC

El Bloc Quirúrgic està format per professionals sanitaris que ofereixen assistència multidisciplinària a processos assistencials mitjançant cirurgia. Es realitza en un espai específic on s'agrupen quiròfans que reuneixen requisits funcionals, estructurals i organitzatius, amb la finalitat de realitzar aquesta activitat.

El Bloc quirúrgic es divideix en dues unitats :

  • Els quiròfans de la 1ª i 2ª planta on es realitza l´activitat quirúrgica amb ingrés.
    A la 1ª planta  hi ha l´àrea obstètrica on hi trobem: les sales de parts, un quiròfan d´urgències obstètriques i  un quiròfan de cirurgia ginecològica i pediàtrica amb ingrés.
    A la 2ª planta hi ha: un quiròfan de cirurgia urgent i cinc quiròfans de cirurgia amb ingrés de les diferents especialitat quirúrgiques, a més en aquesta planta també hi trobem la  Unitat de Reanimació, on s´atenen els pacients postoperats que precisen cures especials abans de poder anar a l´àrea d´hospitalizació, aquesta Unitat funciona les 24 hores del dia.
  • A la planta baixa tenim els quiròfans de Cirurgia Major Ambulatòria, la nostra UCSIT (Unitat de cirurgia sense ingrés de Tarragona), on es troben quatre quiròfans, una URPA (unitat de recuperació postanestèsia) i una sala d´adaptació al medi .

En total el nostre hospital te 12 quiròfans on hi realitzen activitat les diferents especialitats quirúrgiques: cirurgia toràcica, cirurgia general, cirurgia pediàtrica, ginecologia i obstetrícia, neurocirurgia, otorrinolaringologia, oftalmologia, cirurgia ortopètica i traumatològica, cirurgia maxil.lofacial, urologia i cirurgia vascular .


 Equip

Coordinador/a Bloc Quirúrgic
Judit Saludes Serra

Supervisor/a Infermeria
Pilar Fortuny