Acreditada la Unitat de Coloproctologia de Joan XXIII

Fruit del treball de tot l’equip de Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu de l’hospital, ahir dia 20, la Unitat de Coloproctologia de HJ23 es va acreditar com a Unitat Avançada de la AECP.

 

 

Acreditació de la Unitat de Coloproctologia de l’Hospital Universitari Joan XXIII com a Unitat Avançada de la AECP

La coloproctologia és la part de l’especialitat de Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu que s’ocupa del diagnòstic, tractament i seguiment dels pacients amb afeccions del còlon, recte i anus.

Cal destacar la importància d’algunes malalties com el càncer colorectal pel seu impacte en la població general.

En els darrers anys, s’ha demostrat una important millora dels resultats quan el tractament d’aquests pacients es concentra en Unitats o Seccions especialment dedicades a la patologia coloproctològica.
Pel reconeixement de l’excel·lència de les Unitats i impulsar el seu creixement i millora, l’Associació Espanyola de Coloproctologia (AECP), integrada en la Societat Europea de Coloproctologia, ha desenvolupat un Programa d’Acreditació d’Unitats de Coloproctologia.
Aquesta acreditació pot ser, o bé, com a Unitat Bàsica (adequada per un hospital de segon nivell) o bé, com a Unitat Avançada (que compliria els requeriments per un hospital de referència).
La Unitat de Coloproctologia del Servei de Cirurgia i Aparell Digestiu de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona ha aconseguit reunir els requisits necessaris per a ser acreditats com Unitat Avançada.

Actualment, hi ha 15 centres a nivell d’Espanya amb aquesta acreditació, i d’aquests, només tres són a Catalunya. La Unitat de l’Hospital Universitari Joan XXIII és l’únic de la Província de Tarragona.

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html


Leave a Reply