Campanya "El cor que mou la sang"

Avui dilluns 6 de febrer ha tingut lloc la presentació de la campanya "El cor que mou la sang", amb la presència del director general del Banc de Sang i Teixits (BST), Enric Argelagués; el director assistencial del BST, Enric Contreras, el gerent territorial de l’ICS Camp de Tarragona, Rafael Gràcia, el director de l’Hospital Joan XXIII, Albert Pons, i la directora territorial del BST de Tarragona i Terres de l’Ebre, Virginia Callao. També han donat suport a la campanya amb la seva presència els Col·legis Oficials de Medicina, d'Infermeria i de Farmacèutics de Tarragona.

 

L’exposició “El cor que mou la sang” vol apropar als professionals sanitaris i als ciutadans l’activitat que fa el Banc de Sang i Teixits a l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona. L’exposició commemora el 50è aniversari del centre hospitalari.

Aquesta metàfora dona nom a la mostra i, fins i tot, va més enllà. “Volem engrescar tots els professionals sanitaris que treballen al Joan XXIII perquè formin part d'aquest cor, ja que ells poden donar sang i, a més, ajudar-nos a explicar com n’és de necessària la sang per a moltes de les intervencions i tractaments que es fan a l’hospital”, assegura Callao. Aquest projecte consolida un dels valors intrínsecs de l’organització, la solidaritat, ja que fa partícips als professionals sanitaris tant de la donació en si com de la promoció de la donació de sang. Cada setmana, durant un mes, diversos serveis del Joan XXIII faran d’ambaixadors del BST.

 

Un cor que mou la sang

Ja a l’entrada de l’Hospital, unes venes i unes artèries conduiran el públic fins al Banc de Sang. La mostra fa un repàs per la història de l’hematologia i ensenya curiositats sobre la sang, com ara que els glòbuls vermells no són vermells, sinó incolors.

Les activitats organitzades pel BST també inclouen uns tallers de rondallaires, que aniran a les habitacions de Pediatria per explicar el conte “Els superherois de la sang”. A més, s’ha instal·lat una gran bossa de sang a les portes del Banc de Sang, que servirà de bústia on professionals sanitaris, receptors de sang i donants podran deixar-hi missatges. Aquests missatges es compartiran després a les xarxes socials del Banc i de l’Hospital.


Leave a Reply