L’Hospital Joan XXIII inicia la cirurgia robòtica real amb l’adquisició del sistema robòtic da Vinci.

El Joan XXIII és l’únic hospital de fora de Barcelona amb aquesta tecnologia que és precisa, segura i millora la recuperació del pacient.

Avui dimecres 22 de febrer, ha tingut lloc la presentació en roda de premsa del sistema robòtic da Vinci, la darrera tecnologia disponible per accedir a una cirurgia robòtica real. La presentació ha anat a càrrec del gerent territorial de l’ICS Camp de Tarragona, Rafael Gracia, el director de l’Hospital Joan XXIII, Albert Pons, la cap de Servei d’Obstetrícia i Ginecologia del Joan XXIII, Miriam de la Flor, el cap de Servei d’Urologia, Josep Segarra, i la cap de Secció de Cirurgia General, Mònica Millán. Tots ells estaran acompanyats pel delegat Territorial del Govern a Tarragona, Sr. Òscar Peris.

Per cirurgia robòtica s’entén la darrera evolució de la cirurgia mínimament invasiva, posterior a la laparoscòpia, en la qual el cirurgià no opera amb les seves mans sinó que manipula un robot a distància, assegut, amb una consola computeritzada. Aquest sistema té tres components principals:

  • La consola quirúrgica, que és el centre de control, on el cirurgià controla la fibra òptica i els instruments per mitjà de dos manipuladors i pedals.
  • El carretó del pacient, és el component operatiu del sistema da Vinci i disposa de quatre braços mòbils i intercanviables, destinats a suportar la fibra òptica, amb instruments de cinc a vuit mil·límetres per arribar a les anatomies més complexes.
  • La torre de visió, que conté la unitat central d’elaboració i processament de la imatge per obtenir una visió en 3D real, a més d’equips accessoris al sistema da Vinci (electrobisturí, micròfon, etc.).

Els avantatges d’aquest sistema són la precisió de la tècnica, la seguretat clínica, la menor inversió en temps per treballar, la recuperació més ràpida del pacient tot assegurant els mateixos resultats i, a més, posiciona l’Hospital com a centre d’excel·lència a nivell tecnològic. L’Hospital Joan XXIII és l’únic hospital de fora de Barcelona amb aquesta tecnologia.

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html


Leave a Reply