L’Hospital Joan XXIII és el segon de Catalunya en nombre d’activacions del Codi infart el 2016

La sala d’Hemodinàmica, que va rebre 472 activacions del Codi infart, tracta a l’any prop d’uns 1.800 pacients i practica unes 1.000 angioplàsties.

L’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona és el segon centre de Catalunya en nombre d’activacions del Codi infart (amb 472, l’any 2016), darrere tan sols de l’Hospital de Bellvitge, segons les dades del Comitè de Seguiment del Codi IAM a Catalunya. També és el segon centre sanitari que té més pacients amb infart agut de miocardi que s’han tractat amb angioplàstia primària (se’n van fer 314, l’any 2016).

 

 

A més, la sala d’Hemodinàmica de l’Hospital Joan XXIII tracta a l’any prop de 1.800 pacients i practica angioplàsties (procediment que consisteix a obrir l’artèria amb un catèter amb baló i un stent) a uns 1.000 pacients; una intensa activitat  es concentra en aquesta única sala d’Hemodinàmica del centre hospitalari, la sala amb més activitat de tot Catalunya.

 

Distribució del nombre de codis IAM activats per hospital

 

HOSPITAL Nombre de casos % respecte de la resta d’hospitals de Catalunya
Hospital Universitari Arnau de Vilanova

221

5,8

Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona

472

12,5

Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta

426

11,3

Hospital Universitari de Bellvitge

633

16,7

Hospital Universitari Germans Trias i Pujol

411

10,9

Hospital Clínic de Barcelona

414

10,9

Hospital Mútua de Terrassa

299

7,9

Hospital del Mar (Parc Salut Mar)

153

4,0

Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

371

9,8

Hospital Universitari Vall d’Hebron

382

10,1

Total

3.782

100,0

 

El Codi infart (Codi IAM) és un protocol d’actuació urgent que comprèn l’activació d’un seguit de dispositius assistencials que permeten l’atenció urgent en la fase aguda de la malaltia, quan se sospita que un pacient té un infart i és candidat a reperfusió immediata (desobstrucció dels vasos que estan ocasionant l’infart).

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html


Leave a Reply