L’Hospital Universitari Joan XXIII inicia l’activitat als nous espais de Cirurgia Major Ambulatòria

La nova CMA ha suposat una ampliació de 700m2 a 900m2 que ha permès reordenar tot el bloc quirúrgic i disposar de 4 quiròfans, un més que abans.

Avui dilluns 3 d’abril comença l’activitat a la nova CMA (Cirurgia Major Ambulatòria) de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, també coneguda com unitat de cirurgia sense ingrés. A primera hora del matí, el cap del Servei d’Anestesiologia i Reanimació, Diosdado Pelegrí, la coordinadora del bloc quirúrgic, Judit Saludes, i la infermera supervisora de la CMA, Carmen Ramírez, han realitzat una inauguració interna (informal) de la nova àrea, acompanyats per l’equip directiu de l’Hospital encapçalat pel director de centre, Albert Pons, i la directora d’Infermeria, Carmen Flores.

La remodelació ha suposat una ampliació de 700m2 a 900m2 que ha permès reordenar tot el bloc quirúrgic i disposar de quatre quiròfans, un més que abans de realitzar les obres. Les noves instal·lacions de la CMA estan a l’avantguarda de la tecnologia actual en el sector sanitari. Les àrees del nou bloc quirúrgic de CMA es poden agrupar en:

  • Espais del malalt: sala d’espera, vestidors de pacients, àrea de taquilles, banys i dutxes.
  • Espais tècnics: quatre quiròfans, àrea de preanestèsia, reanimació, sala d’adaptació al medi per a adults i pediàtrica.
  • Espais de treball administratiu: secretaria i àrees de treball assistencial.
  • Espais de suport: magatzems de materials, d’aparellatge, office de material, de material brut i d’àrees de neteja.
  • Espais de personal: zona de descans, banys i vestidors de professionals.

Es preveuen realitzar unes 6.000 intervencions durant l’any, unes 2.000 més que abans de la remodelació, entre 8 i 10 intervencions més cada dia, en horari de matí i tarda, amb procediments corresponents als serveis de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, Cirurgia Pediàtrica, Cirurgia General, Oftalmologia, Urologia, Cirurgia Vascular, Otorrinolaringologia i Obstetrícia i Ginecologia.

 

  http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html


Leave a Reply