Només un tres per cent dels cirurgians pot accedir a una formació continuada d’excel·lència

Ho afirma l’expert cirurgià de l’Hospital Clínic de Barcelona, Antonio Lacy, que ha presentat l’AIS Channel, un canal online de formació gratuït, al XV Congrés de la Sociedad Española de Cirujía Laparoscópica i Robótica (SECLA) celebrat al Palau Firal i de Congressos de Tarragona.

Des d’ahir, dimecres 19 d’abril, i fins demà divendres 21 d’abril inclòs, se celebra al Palau Firal i de Congressos de Tarragona el XV Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Cirurgia Laparoscòpica i Robòtica (SECLA), que ha gestionat la cap del Servei de Cirurgia General i Aparell Digestiu del Joan XXIII i presidenta del comitè organitzador del congrés, Rosa Jorba. Com cada any, professionals de múltiples especialitats i de diverses societats es reuneixen per augmentar el coneixement en laparoscòpia, endoscòpia, robòtica i en diferents tècniques quirúrgiques, mínimament invasives, que estan en contínua evolució i que, sovint, interaccionen entre elles. Avui dijous, la doctora Jorba ha inaugurat oficialment el congrés, acompanyada pel president de la SECLA, Jesús Moreno, el director de l’Hospital Joan XXIII, Albert Pons, el president del Col•legi Oficial de Metges de Tarragona, Fernando Vizcarro, i la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Tarragona, Immaculada Moranta.

 Seguidament, Rosa Jorba ha presentat l’expert cirurgià director del departament de cirurgia gastrointestinal de l’Hospital Clínic de Barcelona, Antonio Lacy Fortuny, que ha donat a conèixer l’AIS (Advances in Surgery) Channel, un canal online de formació per a especialistes. El doctor Lacy ha explicat que “cinc bilions de persones no tenen accés a l’atenció quirúrgica, que, actualment, es necessiten 143 milions més de cirurgies al món, i que es poden prevenir 19 milions de morts anuals per mitjà de la cirurgia”. Lacy ha afegit que “només un 3% del cirurgians té capacitat econòmica per accedir a qualsevol part del món per millorar la seva formació continuada d’excel•lència”. Per aquest motiu va crear aquest canal de formació online gratuït per a tots els especialistes.

29 professionals de l’Hospital Universitari Joan XXIII participen en aquestes jornades de treball exhaustiu, que compten amb la presència d’experts nacionals i internacionals en diferents àmbits. El programa del Congrés conté actualitzacions en diversos temes, taules rodones en què opinen experts i discussió sobre vídeos d’intervencions quirúrgiques, cirurgies en directe realitzades per cirurgians d’experiència contrastada, sessions de tecnologia innovadora, taules multiespecialitat i exposicions de comunicacions i pòsters.

 

 

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html


Leave a Reply