L’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona commemora el Dia del Donant

Aquest any 2017, l’acte de celebració del Dia del Donant d’òrgans i teixits a Catalunya està dedicat al trasplantament infantil.

Per celebrar el Dia del Donant, avui dimecres 7 de juny, l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona ha posat a l’abast dels ciutadans una taula informativa en el vestíbul principal sobre què cal fer per ser donant i en què consisteix el procés de donació i trasplantament d’òrgans, amb la participació de pacients que expliquen la seva experiència. Amb el lema “Gràcies, tu ho fas possible! Sense donació no hi ha trasplantament”, aquest any 2017, l’acte de celebració del Dia del Donant d’òrgans i teixits a Catalunya està dedicat al trasplantament infantil.

La coordinadora de trasplantaments de l’Hospital Joan XXIII i de les Regions Sanitàries del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, Maria Bodí, acompanyada per l’equip de trasplantaments del Joan XXIII i per l’Associació de Trasplantats Hepàtics de Catalunya, ha explicat que “aquest any han pujat les donacions reals, entre els mesos de gener i maig, de sis l’any 2016 a deu aquest any 2017”. La Dra. Bodí afegeix que “aquest any no s’ha produït cap negativa a la donació”.

Els principis generals en matèria de trasplantaments estan representats en la finalitat terapèutica, la confidencialitat, la gratuïtat i la voluntarietat, però en el procés de donació i extracció d’òrgans d’un difunt en un centre autoritzat, la persona a qui correspon donar la conformitat és la que acaba tenint la clau de l’èxit de la donació. Per aquest motiu és imprescindible agrair la col·laboració de les famílies.

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html


Leave a Reply