Els participants del programa ‘Anem a Caminar’ de Tarragona i Reus visiten la Casa Castellarnau i el Passeig Arqueològic de la Muralla Romana

Com cada any, els participants de “Anem a caminar” de Tarragona i Reus, el programa comunitari d’exercici físic moderat de l’ICS Camp de Tarragona, s’han unit per celebrar el final de temporada amb una caminada conjunta. Concretament, els caminadors dels Equips d’Atenció Primària Jaume I, Tàrraco, La Granja-Torreforta, Bonavista-La Canonja, Reus 1 i Reus 2 (CAP Sant Pere) i Reus 3 (CAP Llibertat), han realitzat una caminada que ha començat a l’estació de tren de Tarragona, pujant per la Baixada del Toro, seguint pel Passeig de les Palmeres, la Rambla Vella, i la Via de l’Imperi Romà fins arribar al Portal del Roser. En arribar, la meitat dels caminadors han anat a esmorzar al Camp de Mart i l’altra meitat han visitat la Casa Castellarnau. Després, han intercanviat els papers. En acabar la visita, tots els participants han caminat junts pel Passeig Arqueològic de la Muralla Romana de Tarragona. Quan han arribat al final del passeig, els caminadors dels equips de Reus, han baixat pel Passeig de Sant Antoni, Passeig de les Palmeres i la Baixada del Toro fins a arribar a l’estació de tren i tornar cap a la capital del Baix Camp.

El programa “Anem a caminar” va néixer l’any 2004 a l’Institut Català de la Salut i s’ha consolidat per tot el territori del Camp de Tarragona a causa dels bons resultats de participació i a la millora de l’estat de salut de les persones que hi caminen. Els responsables de les Àrees Bàsiques de Salut fan un seguiment de l’estat de salut de tots els participants tenint en compte variables com l’edat, el pes, l’índex de massa corporal, la tensió arterial i diversos paràmetres analítics. L'”Anem a Caminar” va estar premiat al Congrés Nacional de Residents de Medicina Familiar i Comunitària gràcies als resultats en la millora de l’estat de salut de la població i a l’originalitat del projecte.

L’objectiu principal d’aquest programa d’exercici físic moderat és promoure l’activitat física en l’àmbit comunitari com a benefici per a la salut de l’individu. Amb la pràctica habitual de caminar s’assoleix una disminució de la tensió arterial, de la massa corporal, dels nivells de colesterol i els triglicèrids, reduint així el risc de patir malalties cardiovasculars. Aquest programa també afavoreix aspectes relacionats amb la salut mental, com la promoció de les relacions socials, i contribueix a conscienciar a la població de la importància de la pràctica d’exercici físic de forma regular i dels beneficis que aporta. Totes les persones interessades poden adreçar-se a la seva infermera de referència del Centre de Salut, que els hi facilitarà tota la informació.

Pas a Pas, el programa de la ciutat de Reus

En aquests 11 anys s’ha verificat que el programa “Pas a Pas” (Anem a Caminar de la ciutat de Rues), millora el risc cardiovascular i altres valors de salut, l’autoestima, la qualitat de vida i el dolor. La finalitat del Programa és incloure l’activitat física en la rutina diària dels pacients, per aquest motiu, primer es fa un aprenentatge d’un any, tutelats per una infermera, i després continuen caminant sols o en grup. També s’avalua l’adherència a l’exercici físic després d’un any, dos o tres, i continuen caminant el 67 % dels caminadors, que és una xifra d’adherència molt alta.

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html


Leave a Reply