El Joan XXIII, l’Institut Guttmann i el SES de Tarragona impulsen un ‘bateig’ de submarinisme per a pacients amb discapacitats físiques

L’activitat, emmarcada en el 50è aniversari del Joan XXIII, ha tingut lloc avui divendres, 16 de juny, a la piscina del Club Nàutic de Tarragona.

Professionals de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona i instructors en submarinisme i busseig esportiu de l’Institut Guttmann i de la Societat d’Exploracions Submarines (SES) de Tarragona, amb motiu del 50è aniversari del centre sanitari, han organitzat avui divendres, 16 de juny, un “bateig” de submarinisme dirigit a pacients amb diferents tipus de discapacitats físiques.

En total, 8 alumnes, han realitzat immersions a la piscina del Club Nàutic de Tarragona, guiats per instructors especialitzats en submarinisme i busseig esportiu. Aquest “bateig” tindrà continuïtat el proper divendres 23 de juny, a les 9 del matí, a la platja de l’Arrabassada.

L’impulsor principal d’aquesta activitat ha estat el cap del servei de cirurgia maxil·lofacial del Joan XXIII i bussejador des de l’any 1987, Javier Rodríguez. El doctor Rodríguez ha explicat que “l’objectiu és que els pacients vegin que el seu grau de limitació és menor a l’aigua”. A més, Rodríguez ha reconegut que “aquesta activitat permet que els pacients es puguin desenvolupar física i emocionalment, els hi serveix d’estímul per fer exercici i els ajuda a evitar caure en depressió”.

També han acompanyat als pacients, la cap del servei de fisioteràpia i rehabilitació, Rosa Sansegundo, l’especialista del mateix servei, Begoña Molina, la infermera supervisora del servei, Montse Fibla, i el professional del servei i instructor del SES, Luis Merino.

En total, aquesta activitat requereix que hi hagin 2 o 3 instructors per cada pacient. Els instructors de l’Institut Guttmann especialitzats en busseig amb discapacitats han estat Jordi Galín i Sergi Galín. Per part del SES han fet d’instructors, el metge del SES, Albert Pradillo, Ana Belén Martín, Pedro Luis Pradillo, Toni Salazar, Narcís Morales, alberto González, Jorge Castel, Lídia Pardell i Valentín Mozos.

El doctor Pradillo ha explicat que la idea és que els pacients que els hi agradi estiguin preparats per fer un curs de submarinisme, i ha reconegut que “és recomanable fer el bateig abans del curs”. El SES Tarragona fa cursos de submarinisme des de l’any 1955 i treballa amb persones amb discapacitats des de l’any 1996.

 

 

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html


Leave a Reply