Incorporació de la simulació clínica en el Curs d'Urgències

La simulació clínica es una important eina d’aprenentatge. La seva eficàcia per a la formació de personal sanitari està més que demostrada, i compte  amb nombrosos treballs publicats que ho avalen.  Amb la simulació es poden entrenar tècniques cruentes i poc freqüents sense perill per els pacients. Es pot entrenar el maneig de situació freqüents i de situacions poc freqüents i crítiques que requereixen d’un tractament complexes. També està demostrat l’escurçament de la corba d’aprenentatge de diverses tècniques amb la formació prèvia mitjançant la simulació. I permet treballar les competències nomenades no tècniques com son el lideratge, el treball en equip i la comunicació entre membres d’un equip multidisciplinari

Aquest any des de la Comissió de docència hem propiciat la incorporació de la simulació clínica el Curs d’Urgències amb 5 casos que s’han realitzat a la Unitat de Reanimació i s’han transmès a una aula de l’edifici de docència i recerca.  Dos residents de primer any, un de medicina familiar i un de medicina hospitalària s’han enfrontat a un cas estandaritzat d’urgències. S’han treballat temes com la dispnea, el dolor toràcic, el maneig inicial del xoc sèptic,  l’ ictus o el síncope.

La realització d’aquesta iniciativa ha estat fruit d’una col·laboració multidisciplinari encapçalada per el Dr. Cristóbal Añez, Cap d’Estudis de FSE de l’HJ23 en la que  han Col·laborat el Diego Gil, informàtic, el servei d’Urgències encapçalat per la Dra. Carme Boque, el Servei d’Anestesiologia i Reanimació encapçalat per el Dr. D Pelegrí i  tot el personal de la Unitat de Reanimació: anestesiòlegs, infermeres i auxiliars.

 

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html


Leave a Reply