Es constitueix la Taula de Salut Comunitària del Consell Comarcal de la Conca de Barberà

Acaba de constituir-se la Taula de Salut Comunitària de la Conca de Barberà, en un acte celebrat, el passat dijous 26 d’abril, a la sala noble del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, presidit pel conseller de l’Àrea de Benestar Social de la Conca de Barberà, Magí Trullols, per la tècnica de salut de l’Institut Català de la Salut (ICS), Cinta Daufí, i per la directora de l’Equip d’Atenció Primària (EAP) de Montblanc, Raquel Girona.

Aquesta taula, que suposa un pas més de tot el projecte de salut comunitària que s’està portant a terme a Montblanc, es reunirà dos cops a l’any. No obstant, aquest és un punt de partida per a la creació de la Xarxa Comunitària de Salut, en la que hi participaran més entitats com associacions de veïns, associacions de dones, associacions d’ex-alcohòlics, entitats esportives, etc. La directora de l’EAP de Montblanc, Raquel Girona, explica que aquesta xarxa “permetrà obtenir un diagnòstic de salut comunitària quantitatiu i qualitatiu, a partir del qual es dissenyaran els plans d’acció més adients”.

També van estar presents en l’acte de constitució de la Taula de Salut Comunitària altres professionals de l’EAP, dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Conca, i dels Mossos d’esquadra de Montblanc, entre d’altres.