L’Institut Català de la Salut al Camp de Tarragona amb el Dia Mundial de la Higiene de Mans

Demà dissabte 5 de maig és el Dia Mundial de la Higiene de les Mans, impulsat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) des de l’any 2009. És una activitat que forma part de  la campanya “Salveu vides: renteu-vos les mans”, emmarcada en el programa de l’OMS: “Una atenció neta és una atenció més segura”. L’objectiu és conscienciar i implicar els professionals dels centres sanitaris, els pacients i les seves famílies, amb la necessitat de realitzar la higiene de mans, de manera adequada i en els moments oportuns, per reduir les infeccions associades a l’assistència sanitària i a la propagació de la resistència als antibiòtics.

                   

L’Hospital Universitari Joan XXIII i els equips d’atenció primària de l’ICS Camp de Tarragona mantenen el seu compromís amb aquest objectiu mundial, adherint-se a les campanyes anuals de l’OMS promovent la cultura de seguretat del pacient. El compromís i la col·laboració de tots els professionals són imprescindibles per continuar amb el repte de disminuir les infeccions relacionades amb l’atenció sanitària que afecten, cada any, a milers de persones i evitar la propagació de la resistència als antibiòtics.

Per això, tant al Joan XXIII com a l’Atenció Primària, avui divendres 4 de maig, es posen taules informatives als vestíbuls del centres sanitaris amb informació sobre el tema. A més, l’equip de control d’infeccions de l’Hospital Joan XXIII anima a tots els professionals a entrar als enllaços dels diferents organismes nacionals i internacionals. La Comissió de Qualitat i Seguretat del Pacient de la Direcció d’Atenció Primària del Camp de Tarragona també s’ha sumat a la campanya amb l’eslògan “És a les vostres mans prevenir la septicèmia en l’atenció sanitària”, i han promocionat un vídeo amb “Els moments” relacionats amb la campanya:

https://youtu.be/OZ6kbXWwrOI

     

Enllaços recomanats:

Dia Mundial de la Higiene de Mans 2018. Organització Mundial de la Salut

http://www.who.int/gpsc/5may/2018/es/

Higiene de mans i resistència als antibiòtics. Informació de l’OMS per a pacients i acompanyants:

http://seguretatdelspacients.gencat.cat/web/.content/minisite/seguretatpacients/professionals/projectes/Higiene_mans/Higiene-Mans-i-resistencia-atb_inf-Pacients-OMS-2017.pdf

Canal Salut, seguretat dels pacients: material sobre higiene de mans en l’assistència sanitària:

http://seguretatdelspacients.gencat.cat/ca/detalls/article/higiene_de_mans

Canal Salut, seguretat dels pacients: curs online, recomanacions sobre higiene de mans en l’assistència sanitària:

http://seguretatdelspacients.gencat.cat/ca/professionals/formacio/prevenir_les_infeccions/higiene_de_mans/

Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad, seguridad del paciente, programa higiene de manos:

https://www.seguridaddelpaciente.es/es/proyectos/financiacion-estudios/programa-higiene-manos/

Organització Mundial de la Salut (OMS): jornada mundial d’higiene de mans, 5 de maig de 2017:

http://www.who.int/gpsc/5may/es/

Documents i material de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) sobre higiene de mans en l’assistència sanitària:

http://www.who.int/gpsc/5may/tools/es/