L’ICS Camp de Tarragona assumeix l’atenció sanitària dels JOCS DEL MEDITERRANI 2018

L’ICS Camp de Tarragona és el proveïdor de salut dels XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2018 amb el suport de l’Hospital Joan XXIII, el CAR Salou i especialistes sanitaris en diferents punts de l’Anella Mediterrània i la Policlínica de PortAventura.

L’ Institut Català de la Salut (ICS) és el proveïdor de salut dels XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2018, donant suport a l’atenció de la família mediterrània a les urgències de l’Anella Olímpica i la Policlínica del centre de convencions de PortAventura. Tant el personal sanitari format per metges, infermeres i fisioterapeutes, com el personal administratiu, treballaran per donar cobertura in situ. A més, el centre sanitari de referència és el Centre d’Alta Resolució (CAR) de Salou, que també s’ha reforçat durant el període dels Jocs. Els pacients que ho necessitin seran derivats a l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona. En total, col·laboren 32 especialistes en medicina familiar i comunitària, 25 especialistes en infermeria, i 13 professionals de gestió i serveis d’administració. La directora de qualitat de l’ICS Camp de Tarragona, Montserrat Gens, ha coordinat tot el model d’atenció, els circuits assistencials, els protocols i la seva aplicació. Els punts d’atenció es reparteixen de la següents manera:

Hi ha una consulta situada al PortAventura Convention Centre, amb accés per l’Avinguda Pere Molas. Es disposa d’una àrea sanitària d’atenció urgent a la planta baixa (sales Alexandria) amb personal administratiu, una consulta mèdica, una consulta d’infermera i una àrea d’atenció de fisioteràpia. L’atenció en aquest espai és només pel personal de la família mediterrània degudament acreditat. A l’Anella Mediterrània es disposa d’un box d’atenció urgent amb metge, infermera i personal administratiu. En aquest espai es dóna atenció a qualsevol urgència sanitària que es doni a les instal·lacions.

 

El CAR Salou serà el centre de referència dels Jocs, amb prestacions disponibles les 24 hores, els 7 dies a la setmana. L’àrea d’atenció serà el box 1-2 de l’àrea polivalent (hospital de dia) i si fos necessari als boxs del CUAP. En aquests espais es donarà atenció a les urgències derivades des de l’anella/policlínica, a qualsevol personal de la família mediterrània degudament acreditat.

L’Institut Català de la Salut Camp de Tarragona ha preparat tot els material clínic i de farmàcia, el circuit d’esterilització i coordina la unitat de rehabilitació i fisioteràpia. A més, ha dissenyat uns uniformes identificatius per tots els professionals sanitaris que hi participen.