L’ICS Camp de Tarragona fa un acte de reconeixement als voluntaris que van participar als XVIII Jocs Mediterranis 2018

El passat divendres, 13 de juliol, l’ICS Camp de Tarragona va realitzar un acte de reconeixement a tots els professionals voluntaris de l’organització que van participar en els XVIII Jocs Mediterranis 2018. L’acte va estar presidit pel gerent territorial de l’ICS Camp de Tarragona, Rafael Gràcia, i pel director dels serveis de salut a Tarragona, Roger Pla. A més, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros també va voler rendir homenatge als professionals entregant alguns presents a tots els voluntaris.

     

L’ICS Camp de Tarragona ha estat el proveïdor de salut dels Jocs, donant suport a través de l’Hospital Universitari Joan XXIII, el CAR Salou i especialistes sanitaris en diferents punts de l’Anella Mediterrània i la Policlínica ubicada al centre de convencions de PortAventura. Tant el personal sanitari format per metges, infermeres i fisioterapeutes, com el personal administratiu, van treballar per donar cobertura in situ. A més, també van haver d’atendre a esportistes i altres persones al Centre d’Alta Resolució (CAR) de Salou i a l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona.

L’any 2016 es va dissenyar el pla estratègic de salut dels Jocs del Mediterrani. A continuació, el 18 de desembre 2017 es va signar el conveni marc de col·laboració entre el Departament de Salut i la fundació dels Jocs del Mediterrani. Durant l’any 2018 es va dissenyar el pla operatiu per desenvolupar el pla estratègic. El seu seguiment i avaluació es va realitzar mitjançant la metodologia balanced score care, que inclou 8 línies estratègiques, 33 objectius estratègics, 88 accions i més de 250 activitats.

  

L’assistència sanitària i fisioteràpia als centres de salut fixos van ser:

CAR Salou per raó dels seus alts nivells de qualitat assistencial (CUAP i Servei de Rehabilitació) i l’Hospital Joan XXIII com a centres de referència dels Jocs.

 Punt d’atenció bàsica: policlínica ubicada a la vila mediterrània en el centre de convencions de Port Aventura. Obert durant els dies dels Jocs com a primer punt d’atenció. Una consulta mèdica, una d’infermeria, un magatzem i una consulta de psicologia i podologia. Espai per a fisioteràpia amb 20 lliteres. Autorització sanitària i controls de qualitat que implanten els estàndards de qualitat i seguretat.

 Punt d’atenció a l’Anella amb cobertura durant els dies dels Jocs. Els equips de salut pública han centrat la seva tasca en la prevenció i la minimització dels potencials riscos per a la salut, així com a maximitzar les garanties de seguretat dels participants, espectadors i el personal laboral i voluntari, sense deixar de banda la població resident de referència.

La implicació del Departament de Salut i de la gerència de l’ICS Camp Tarragona ha fet possible la participació de 26 metges, 23 infermeres, 12 administratius, un total de 61 professionals.

Durant els Jocs del Mediterrani s’han realitzat:

  • 156 assistències mèdiques
  • 148 sessions de fisioteràpia
  • 44 derivacions
  • 59 Probes complementàries

Durant la celebració es va passar un video amb voluntaris explicant la seva experiència:

 

A Dropbox es pot descarregar:

https://www.dropbox.com/s/dw9x2mer304vt5u/jocs_mediterranis.mp4?dl=0