Dits Petits realitza fotografies, voluntàries, als nadons prematurs i els seus pares i mares a l’Hospital Joan XXIII

L’organització Dits Petits ofereix el servei de fotografia als pares i mares que tenen un fill nounat ingressat a la unitat de neonatologia de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, ja sigui per què el nadó ha nascut prematur o per altres circumstàncies que requereixen la seva hospitalització. L’objectiu és que les famílies puguin veure l’evolució dels nadons cada setmana i compartir aquests moments de dubtes amb la resta de la família. Es tracta d’un servei gratuït per a les famílies i, sempre, amb el seu consentiment i amb signatura d’autorització.

Les imatges realitzades per Dits Petits es lliuren als pares i mares, posteriorment, a través d’un enllaç de descàrrega telemàtica, que caduca al cap de set dies. Per reservar aquest servei, s’ha de demanar, abans, a la infermera supervisora de la planta de pediatria del Joan XXIII.

  

Una imatge val més que mil paraules i és també una forma de compartir el que els pares i mares viuen, dins de la unitat de nounats, amb la resta de la família. Per sobre de tot, es pretén que la feina de Dits Petits, en col·laboració amb l’Hospital Joan XXIII, passi desapercebuda i no entorpeixi, en cap moment, la intimitat de les famílies, intentant ser invisibles i captar, en el mínim temps possible, un record que ajudi a veure l’evolució del nounat ingressat fins que rep l’alta.