L’Hospital Joan XXIII i ‘Som Prematurs’ s’uneixen per donar suport a les famílies amb prematurs

Ahir dijous 15 de novembre, per la tarda, es va presentar l’associació “Som Prematurs” a l’edifici modular de Docència i Recerca del parc sanitari de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona. “Som Prematurs” i l’ICS Camp de Tarragona han signat un conveni de col·laboració per donar suport i acompanyament a pares i familiars durant l’estada hospitalària dels nadons, entre altres activitats i projectes.

Coincidint amb la celebració del Dia del Prematur, també es va fer una festa amb activitats organitzades pel servei de pediatria i per “Som Prematurs”, en la que es van presentar uns calendaris solidaris editats pels professionals del servei de pediatria. A més, al vestíbul de l’hospital es va posar una taula amb els calendaris solidaris, fotografies i mitjonets, etc. Aquests calendaris solidaris es van posar a la venda i els diners assolits es destinaran per ajudar a projectes de la UCI Neonatal. També es va fer un enlairament de globus davant del centre sanitari i una festa pels més petits amb pallassos i amb herois com el Capità Amèrica. Finalment, hi va haver un berenar a la cafeteria de l’hospital.

       

L’ICS Camp de Tarragona i Som Prematurs van signar una acord en el que es comprometen a:

  1. Col·laborar mútuament en projectes d’investigació i recerca relacionats amb els aspectes clínics de la prematuritat, incloent intervencions preventives, diagnòstiques i de seguiment terapèutiques.
  2. Col·laborar en aspectes relacionats amb la difusió, sensibilització, obtenció de recursos i sensibilització de la societat en l’àmbit de la prematuritat.
  3. Col·laborar i donar suport logístic, emocional i d’acompanyament als pares amb embarassos de risc, i de pares de nens prematurs o assimilats, i a les seves famílies, dins dels centres hospitalaris gestionats per l’ICS.
  4. Col·laborar activament amb els pares dels nens prematurs o assimilats per incentivar l’alletament natural.
  5. Assessorar els pares i les seves famílies en la cura dels nens prematurs, i els pares amb embaràs de risc.
  6. Col·laborar en la formació dels pares amb embaràs de risc, i de pares de nens prematurs o assimilats, per tenir una òptima i eficient cura dels seus nadons prematurs, més enllà de l’estada hospitalària.
  7. Col·laborar en la formació i ensinistrament de tots els professionals de la salut que intervenen en el procés assistencial dirigit a l’atenció dels nens prematurs o assimilats, així com per millorar la interlocució entre aquests professionals i les famílies dels nadons.
  8. Qualssevol altre projecte relacionat amb l’objecte d’aquest conveni, i que es concreti de mutu acord entre les parts.