L’Hospital Joan XXIII ja és referent per a tota la província en cirurgia oncològica hepato-biliopancreàtica

Tot i que l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona ja realitzava diferents tipus de cirurgies complexes de l’àrea hepato-biliopancreàtica, és des del passat mes de novembre que s’ha convertit en referència per a tota la província per realitzar, concretament, la cirurgia oncològica d’aquesta àrea, que abans s’havia de derivar a Barcelona. Aquest fet suposa una millora pels pacients i per a les famílies, ja que es tracta habitualment de pacients amb patologies complexes i amb llarga estada hospitalària.

L’Hospital Universitari Joan XXIII té un comitè oncològic que revisa cada cas de forma individualitzada per oferir el tractament adequat a cada pacient. Estem parlant, majoritàriament, de pacients amb càncer de pàncrees o metàstasis hepàtiques de càncer colorectal. En funció de la complexitat del procediment, el tractament quirúrgic d’aquests pacients es pot fer per via convencional, és a dir, amb cirurgia oberta, o bé per via laparoscòpica o robòtica, mitjançant el Robot Da Vinci, disponible a l’Hospital Joan XXIII des de fa aproximadament un any.

Aquest tipus de patologies necessiten el treball d’un equip multidisciplinari format per diferents professionals: cirurgians, digestòlegs, oncòlegs i radioterapeutes, nutricionistes, radiòlegs, angioradiòlegs, anestesiòlegs, intensivistes, internistes, fisioterapeutes, cures pal·liatives, anatomopatòlegs, psicooncòlegs, infermeria especialitzada i treballadora social, entre d’altres.

L’adquisició de noves tecnologies, així com la formació especialitzada dels diferents professionals en els darrers temps, ha permès que l’Hospital Joan XXIII s’hagi convertit en referent en el tractament dels pacients amb patologia oncològica hepato-biliopancreàtica. http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html


Leave a Reply