Pediatres endocrinòlogues de l’Hospital Joan XXIII fan tallers sobre diabetis infantil al CAP Rambla Nova

Ahir dilluns 10 de desembre la unitat de diabetis pediàtrica de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona va planificar un taller de “Racions de carbohidrats per a nens diabètics” al CAP Rambla Nova, amb l’objectiu d’aprendre a mesurar les racions de carbohidrats, l’índex glucèmic dels aliments i la unitat greix-proteïnes. Aquest taller, realitzat per les pediatres especialitzades en endocrinologia, Maria Hernández i Pilar Tarrades, i la infermera de la unitat, Tatiana González, i la dietista Verònica Luque, anava dirigit a nens i nenes amb diabetis i als seus familiars, per parlar, per exemple, de racions de carbohidrats en els aliments, de què és la hipoglucèmia o la insulina, etc. Al final del taller, donada l’època de l’any, els nens i nenes i les seves famílies van fer un torró de xocolata.

     

És important remarcar que es tracta de tallers que potencien el treball en grup i de forma pràctica, facilitant l’aprenentatge. Aquest treball conjunt fa que molts dels dubtes i temors queden resolts per les respostes dels propis pacients. A més, conèixer altres famílies i diferents maneres de viure la diabetis suposa un reforç a les explicacions prèviament realitzades a cada consulta de l’endocrinòleg i l’educadora. Sens dubte, la formació de pacients i familiars facilita la tasca dels professionals. L’objectiu dels tallers és l’aprenentatge en grup de diferents aspectes en el maneig de la diabetis infantil.