Alumnes del col·legi La Salle fan una taula rodona per parlar sobre donació i trasplantament d’òrgans

Avui divendres 8 de febrer, els alumnes de 2n de Batxillerat del col·legi La Salle, que cursen l’assignatura de Cultura Audiovisual, han organitzat una taula rodona sobre la donació i el trasplantament d’òrgansa titulada “Per què, per a què, per qui?”. El principal objectiu de l’acte era que els alumnes de Batxillerat de La Salle Tarragona coneguin i es convencin de la importància de la donació d’òrgans.

 

Els alumnes, prèviament, van dedicar diverses sessions per documentar-se sobre la temàtica de la donació d’òrgans i preparar les preguntes que han formulat a la taula de debat. A més, s’han repartit les tasques, s’ha fet una escaleta de l’acte, l’alumna Vicki Viana va dissenyar el cartell i s’ha gravat un curt, dirigit per Juanma San Miguel, que té la pretensió de conscienciar sobre la necessitat de donar òrgans.

La taula rodona, que han moderat els mateixos alumnes, ha estat integrada per:

  • Dr. Jaume Tort, director de l’Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT), l’entitat del Servei Català de la Salut (CatSalut) responsable de gestionar totes les activitats relacionades amb la donació i el trasplantament a Catalunya.
  • Dra. María Bodí, cap de servei de Medecina Intensiva de l’Hospital Universitari Joan XXIII i responsable de la coordinació de trasplantaments a la demarcació de Tarragona.
  • Sra. Tommy Gómez, donat de ronyó en vida.
  • Sra. Isabel Segura, trasplantada renal.
  • Sra. Eva Vallvé, trasplantada hepàtica.