L’ICS Camp de Tarragona organitza una jornada de portes obertes pels futurs residents

Avui dimarts, 12 de març de 2019, l’ICS Camp de Tarragona ha rebut als futurs residents en una jornada de portes obertes que ha tingut lloc a l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona. La jornada ha començat a l’àrea de docència del Joan XXIII amb la benvinguda de la directora de processos assistencials del centre sanitari, Rosaura Reig. Després, el cap d’estudis de l’Hospital Joan XXIII, Cristóbal Añez, i la coordinadora de la Unitat Docent Multiprofessional de Medicina Familiar i Comunitària, Cruzma Fuentes, han explicat l’activitat i l’estructura assistencial, docent i de recerca, i també la cartera de serveis de l’ICS Camp de Tarragona. A més, els directors docents han intentat aclarir els dubtes dels estudiants per ajudar-los en la futura elecció de la plaça de formació sanitària especialitzada. Posteriorment els tutors han explicat els plans d’estudis i els alumnes han pogut fer un recorregut pel centre hospitalari.

   

L’Hospital Universitari Joan XXIII ha obert els seus serveis i unitats als futurs resident que han pogut conèixer, in situ, amb visites guiades, les instal·lacions del centre sanitari, els tutors i les unitats docents. L’hospital ofereix, aquest any 2019, 36 places d’especialitats hospitalàries i l’atenció primària ofereix 19 places de l’especialitat de medicina familiar i comunitària i 3 de l’especialitat d’infermeria familiar i comunitària.

Les especialitats oferides aquest any 2019 són les següents: al·lergologia (1), anàlisis clínics (1), anatomia patològica (1), anestèsia i reanimació (3), angiologia i cirurgia vascular (1), aparell digestiu (1), cardiologia (2), cirurgia general i de l’aparell digestiu (1), cirurgia ortopèdica i traumatologia (2), endocrinologia i nutrició (1), hematologia i hemoteràpia (1), infermeria obstètrica i ginecològica (4), medicina intensiva (3), medicina interna (3), nefrologia (1), obstetrícia i ginecologia (1), oftalmologia (1), dermatologia (1), otorinolaringologia (1), pediatria i àrees específiques (3), radiodiagnòstic (1), urologia (1), farmàcia hospitalària (1), medicina familiar i comunitària (19), infermeria familiar i comunitària (3).