L’ICS Camp de Tarragona organitza la jornada de salut comunitària ‘Compartir per avançar’

Avui divendres 15 de març, l’ICS Camp de Tarragona ha organitzat, a la sala d’actes del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, la I Jornada dels equips de salut comunitària de la Direcció d’Atenció Primària amb el lema, Compartir per avançar. Aquesta jornada, dirigida als professionals de l’atenció primària i a col·laboradors en els processos comunitaris, pretén fer balanç del primer any d’implantació del procés d’atenció a la comunitat com a procés clau de la Direcció d’Atenció Primària i donar visibilitat al treball comunitari en els Equips d’Atenció Primària (EAP). La jornada ha permès mostrar experiències sobre l’atenció comunitària en l’entorn rural, en l’entorn penitenciari, en l’entorn urbà, en entorns vulnerables, etc.

   

L’ICS Camp de Tarragona porta aproximadament un any treballant el procés d’atenció a la comunitat de manera sistemàtica, potenciant activitats de treball comunitari en tots els Equips d’Atenció Primària. Durant aquest any s’ha estat treballant per a la consolidació d’equips de salut comunitària en tots els EAP. Amb el pas d’aquest primer any, s’ha volgut realitzar una jornada per compartir experiències, posar en comú els projectes realitzats, reflexionar sobre les dificultats i les problemàtiques, posar sobre la taula els dubtes, explicar les fites assolides i presentar els projectes de futur.

La jornada ha comptat amb la participació d’altres companys, molts d’ells tècnics en atenció comunitària d’altres institucions del territori: Ajuntament de Tarragona, Universitat Rovira i Virgili, altres proveïdors sanitaris, etc. La referent en atenció comunitària de l’ICS Camp de Tarragona, Cinta Daufí, reconeix que “si parlem de fer atenció comunitària hem de compartir i treballar, necessàriament, amb altres actors del territori”.