Els EAP de l’ICS Camp de Tarragona promouen l’activitat física per commemorar el Dia Mundial

Els Equips d’Atenció Primària (EAP) de l’ICS Camp de Tarragona han organitzat una sèrie d’activitats per commemorar el Dia Mundial de l’Activitat Física, que se celebra demà dissabte 6 d’abril. Ahir dijous 4 d’abril van començar les activitats dels EAP del Camp de Tarragona, moltes d’aquestes accions amb la col·laboració dels ajuntaments, patronats d’esports, consell comarcals i altres institucions del territori.

Ahir dijous, a Tarragona, va tenir lloc la VII caminada “A bon pas fem salut”, amb la col·laboració de l’Agència de Salut Pública, del Col·legi de Veterinaris, del Consell Esportiu del Tarragonès i de la Universitat Rovira i Virgili. La caminada va començar a l’esplanada interior del Camp de Mart, amb un recorregut urbà de poca dificultat amb sessió d’escalfament inicial i sessió d’estiraments posterior.

Avui divendres 5 d’abril es fan caminades a Valls i a Falset. La caminada que té lloc avui divendres a Masmolets, proposada per l’EAP de Valls, s’ha fet gràcies al treball en xarxa amb el Pla Local d’Inclusió i Cohesió Social de l’Ajuntament de Valls i el suport del grup de treball de salut comunitària. A més, el Patronat Municipal d’Esports de Valls, ha organitzat una marxa nòrdica per demà dissabte 6 d’abril. La marxa tindrà un recorregut de 13 km, amb una durada aproximada de dues hores i mitja, amb sortida i arribada a Valls, passant per Puigpelat i Alió.

 

També avui divendres, a les 8 del matí, s’ha realitzat una caminada pel circuit saludable de Falset (recorregut de 4,69 km). A més, es fan xerrada a ràdio Falset amb la col·laboració de caminadors del Xino Xano i representats dels ajuntaments de Guiamets i Cabacés, que han col·laborat en el disseny de les rutes saludables d’aquestes poblacions. També s’entrevistarà a l’infermer de l’EAP de Falset i referent de Pla d’Activitat Física Esport i Salut (PAFES), Gerard Ezquerra Barbarà.

A Montblanc commemoraran el Dia Mundial de l’Activitat Física el proper 18 d’abril amb la caminada “Activa’t, fes salut”. A Reus, els referents del programa “Pas a Pas”, tant del CAP Llibertat com d’Horts de Miró, han inclòs les caminades en la commemoració del Dia Mundial de l’Activitat Física i han posat taules informatives amb adhesius, xapes i pòsters sobre activitat física.

   

A les Borges del Camp han fet una caminada de 8 quilomètres pels voltants fins arribar a les Voltes. Després, s’ha fet un taller pràctic d’exercici d’alta intensitat al parc de l’1 d’octubre de les Borges. Finalment, la metgessa de família, Pilar Castro, i la fisioterapeuta, Dolors Sentís, coordinadores del PAFES, han realitzat una sessió teòrico-pràctica de les patologies més prevalents d’espatlla.