L’Hospital Universitari Joan XXIII celebra el Dia Mundial de la Donació d’Òrgans i Teixits

L’Hospital Universitari Joan XXIII celebra, avui dimecres 5 de juny, el Dia Mundial de la Donació d’Òrgans i Teixits amb una trobada amb estudiants per parlar amb ells i orientar-los en treballs de recerca del batxiller. A més, l’equip de coordinació de trasplantaments de la província de Tarragona, juntament amb algunes persones de l’Associació Catalana de Trasplantats Hepàtics, ha posat una taula informativa al vestíbul de l’hospital per donar informació sobre la donació d’òrgans i teixits i sobre trasplantaments. La coordinadora de l’OCATT de la demarcació de Tarragona i cap de Servei de Medicina Intensiva del Joan XXIII, Maria Bodí, ha atès als mitjans de comunicació al vestíbul del centre sanitari.

   

Aquest any 2019 (a data 31 de maig) han pujat els donants vàlids a la demarcació de Tarragona, de 5 l’any 2018 a 9 l’any 2019, tot i que també han pujat les negatives familiars, d’una a tres. Pel que fa als trasplantaments, també fins el 31 de maig, han pujat de 40 l’any 2018 a 44 l’any 2019, augmentant especialment els trasplantaments de ronyó, de 24 a 30. Els trasplantaments de fetge han baixat lleugerament, de 12 a 9, s’ha fet un cardíac i un de pàncrees, trasplantaments que l’any 2018 no es va realitzar cap d’aquests dos òrgans. Els trasplantament pulmonars han passat de 4 l’any 2018 a 3 l’any 2019 (recordem dates d’1 de gener fins a 31 de maig).