Uns 150 oftalmòlegs i òptics es reuneixen a Tarragona pel Congrés d’Estrabisme 2019

Va començar, ahir dijous, 17 d’octubre, i ha continuat avui divendres, 18 d’octubre, al Seminari de Tarragona.

Uns 150 oftalmòlegs i òptics, especialitzats en estrabisme, d’arreu de Catalunya, Espanya i Portugal, han participat al Congrés d’Estrabisme 2019 que va començar ahir dijous 17 d’octubre i ha continuat avui, divendres 18, al Seminari de Tarragona, congrés coordinat per la cap del Servei d’Oftalmologia de l’Hospital Joan XXIII, Noemí Rosselló.

   

L’estructura del congrés s’ha dividit en xerrades amb tres apartats: Com és?, on s’explicaran les característiques de cada patologia que s’exposa per tal de fer-ne una correcta detecció i diagnòstic diferencial. Com es fa?, i com ho faig?, on s’explicaran amb vídeos i fotografies com es realitzen tècniques en concret per solucionar una determinada patologia en l’estrabisme amb  les peculiaritats de cadascuna, i en tercer lloc, Casos clínics, per fer discussió on es farà participar a la taula presencial i s’obrirà un torn de preguntes o comentaris per a que els assistents hi puguin participar. En aquests tres apartats que es duran a terme en cada bloc estaran exposades les patologies més prevalents en estrabologia i les més complexes de diagnosticar i tractar. Aquest format està pensat per fer un congrés dinàmic, ple de imatges i vídeos que permeti veure la patologia en la realitat i contrastar-la amb el que diuen els llibres especialitzats.

   

Entre els ponents han participat els expresidents dels darrers 20 anys de la Sociedad Española de Estrabología i Oftalmología Pediátrica i l’actual presidenta, Pilar Gómez de Liaño. Durant el congrés s’ha fet un reconeixement a Juan Carlos Castiella Acha, per la seva carrera professional en el món de l’estrabologia donat que aquest any entra en la seva jubilació. Amb una experiència superior als 40 anys en el camp de l’oftalmologia pediàtrica, amb especial dedicació a l’estrabologia, on ha aconseguit reconeixement internacional, el Dr. Castiella va ser pioner en algunes tècniques quirúrgiques com el fil en pont i les nanses per a les grans retroinsercions.

   

    http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html


Leave a Reply