L'Atenció Primària de Tarragona és la protagonista principal de la revista 'Fet a Tarragona'

Ahir dimecres 13 de novembre va tenir lloc al Teatre de Tarragona, a les 19:30 hores, la presentació del número 38 de la revista “Fet a Tarragona”, edició que titula en protada “La salut és el que importa”. Aquesta edició compta amb un ampli reportatge de l’Atenció Primària de la ciutat, donant protagonisme als professionals de la sanitat pública dels Equips d’Atenció Primària Jaume I, Torreforta, Tàrraco i ASSIR Tarragona. Els professionals de medicina de família, d’infermeria i llevadores van poder explicar la feina que fan als centres de salut, així com l’atenció domiciliària.

PresentacioFetaTarragonaAP6  PresentacioFetaTarragonaAP8  PresentacioFetaTarragonaAP2

Fotos de David Oliete

Els professionals, que també van participar durant la presentació de la revista, van explicar la proximitat de l’atenció primària amb els pacients, una atenció que el periodista i director de la revista, Ricard Lahoz, va definir com “de trinxeres”. De fet, la revista titula en un dels seus apartats com “Medicina a primera línia”. El director parla a la seva editorial sobre “feines vocacionals”, idea que van defensar tots els professionals que van participar en la tertúlia: el metge de família, Aitor Alfaro, la directora de Jaume I, Ana Martin Lorente, el director de Torreforta-La Granja, Carlos Aguirre, el metge del CAP Tàrraco, Jordi Delagneau, la llevadora de l’ASSIR, Cristina Rebollo i la metgessa de la direcció d’Atenció Primària, Laura Palacios.

Un altre terme que es va utilitzar ahir durant la xerrada per definir l’atenció primària que també titula un dels reportatges de la revista, “Salut a foc lent”, va servir per explicar la orientació decidida cap a la salut comunitària que l’atenció primària està potenciant en els darrers temps, com una manera d’estudiar i analitzar l’entorn dels pacients per tractar de prevenir malalties. En aquest sentit, la revista puntualitza la importància que donen els professionals a potenciar el canvi d’hàbits entre la població, explicant, per exemple, que “la prescripció social, com receptar un curset de natació, és un dels objectius”.

PresentacioFetaTarragonaAP3    PresentacioFetaTarragonaAP

La revista “Fet a Tarragona” també presenta com “atendre el final de la vida”, especialment en els pacients amb edats avançades que tenen dificultats per sortir de casa i necessiten un acompanyament i unes cures en el seu domicili, un altre dels projectes capdavanters de l’atenció primària. No falta tampoc la importància de la salut sexual i reproductiva, amb una atenció innovadora que dóna una “atenció integral” als pacients, gràcies a un equip coordinat de llevadores, ginecòlogues, professionals d’infermeria i psicologia que “treballen plegats per fer prevenció, educació i pedagogia social”.

PresentacioFetaTarragonaAP7  PresentacioFetaTarragonaAP4  PresentacioFetaTarragonaAP9 http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html


Leave a Reply