La Jornada d’Administratius Sanitaris de l’Institut Català de la Salut reconeix el paper cabdal d’aquests professionals en el sistema sanitari

Avui, dijous 21 de novembre, 1.385 professionals de tot Catalunya han participat a la 12a Jornada d’Administratius Sanitaris de l’Institut Català de la Salut, que ha tingut lloc al Palau Firal i de Congressos de Tarragona i que ha estat inaugurada per l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà; la consellera de salut, Alba Vergés, i el director gerent de l’ICS, Josep Maria Argimon. La Jornada, en què s’han presentat 622 treballs, ha destacat el valor dels administratius sanitaris; ha permès compartir experiències, mostrant nous models d’atenció; ha plantejat els nous rols del professional administratiu; ha fet una mirada transversal als processos assistencials, i s’hi ha debatut sobre la participació ciutadana en salut. A més, la Jornada d’Administratius Sanitaris ha inclòs la celebració d’una hackató, sessions de creativitat i pensament col·laboratiu amb diversos grups de debat per enriquir el treball. La hackató ha creat tres grups de treball en què s’ha debatut sobre el perfil del personal administratiu, els models d’atenció i el paper dels administratius sanitaris en la seguretat dels pacients. Finalment, ha tingut lloc la conferència del periodista, escriptor i guionista Toni Orensanz, i el lliurament dels premis.

   

El director gerent de l’ICS, Josep Maria Argimon ha destacat “el paper dels administratius, un paper canviant que és el punt d’entrada del sistema sanitari, però no només això”. “Sou imprescindibles”, ha expressat el director gerent de l’ICS. Per la seva banda, la consellera de salut, Alba Vergés, ha felicitat “l’èxit de participació” i ha constatat que els administratius sanitaris són “la primera persona que veu el ciutadà”. Vergés ha reconegut que “la rebuda en el centre de salut és cabdal per la resposta directa i per l’acompanyament als malalts”. La consellera ha recordat la idea de “posar la persona en el centre del sistema sanitari, amb un paper cabdal dels administratius en els processos assistencials” i “clau en el futur immediat”, ha emfatitzat la consellera.

La responsable d’atenció ciutadana i participació de la Gerència Territorial Camp de Tarragona, Neus Camañes, ha parlat de “punt d’inflexió” al referir-se al paper de l’administratiu sanitari. Camañes ha explicat que és el moment “d’escurçar distàncies entre els administratius i el servei assistencial”, posant com a exemple, “la incorporació del professional administratiu en un projecte estratègic de l’organització, com és el de la seguretat dels pacients”.

    

Treballs premiats

En comunicacions orals, i en la temàtica Treballem amb i per a la ciutadania, ha resultat premiat el treball “Projecte GIS de proximitat” de l’EAP Ramón Turró de Barcelona. Pel que fa a la temàtica Treballem amb els professionals assistencials, la comunicació guanyadora ha estat el projecte “Salut Comunitària, un espai només per al personal sanitari?”, de l’EAP Valls Urbà. En relació amb la temàtica Treballem per garantir processos més eficients, el premi ha estat per “Secretaria 2.0” de la Unitat de Formació Continuada de la Gerència Territorial Metropolitana Sud.

Els pòsters guanyadors han estat, en la temàtica de Ciutadania,  “Recordatoris de proves, suport als equips d’atenció primària” de l’EAP Pantiquet; en la de Procés assistencial, “Grups de treball. Millorant la salut comunitària” de l’EAP Besòs, i en la temàtica de Processos més eficients,  el pòster titulat “Un cor per a la UAC: escurçant distàncies entre companys” de l’EAP Santa Clara de Girona.

   

   

    http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html


Leave a Reply