La infermera Maria Monteagudo exposa a l’Hospital Joan XXIII fotografies de gairebé 20 anys cooperant amb Guatemala

Maria Monteagudo, infermera jubilada de l’Hospital Joan XXIII, va iniciar l’any 2001 un projecte socio-sanitari a les comunitats rurals d’Esmeralda, San Marcos i Limones.

Aquests dies 11 i 12 de desembre, al vestíbul de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, hi ha una exposició de fotografies sobre un projecte solidari a guatemala, liderat per la infermera jubilada de l’Hospital Joan XXIII, Maria Monteagudo. Maria Monteagudo va iniciar un projecte socio-sanitari a les comunitats rurals d’Esmeralda, San Marcos i Limones fa 19 anys. Des de l’any 2001, s’ha donat suport professional en els àmbits de la salut, l’educació i en infraestructures.

A la comunitat de Valle Esmeralda s’ha donat suport professional assistencial, suport econòmic per cobrir emergències de salut i per construir la unitat dental, on s’ha donat cobertura amb campanyes d’higiene dental a les escoles. També s’ha donat suport en la compra de medicaments bàsics i s’ha fet la donació d’un ordinador portàtil per realitzar el control de fitxes i el registre de pacients. En quant a l’educació, s’ha fet el seguiment de 25 beques escolars, 5 carreres tècniques, 3 beques universitàries i altres ajudes en material. També s’ha iniciat un projecte de turisme sanitari i s’han donat mini crèdits per a col·lectius de dones emprenedores.

 

A Limones també s’han buscat fons per a la compra de materials i medicaments bàsics i altres temes de salut i, a més, en educació, s’han donat sis màquines d’escriure. S’ha realitzat higiene i manteniment de l’escola, s’han fet xerrades informatives sobre hàbits d’higiene, alimentació, etc., i s’han donat sis computadores. També s’ha donat latrines per a 43 famílies, s’ha construït una casa per a visitants (turisme sanitari), una casa pels mestres, s’ha donat un vehicle per a evacuacions múltiples, s’ha iniciat el sistema de mini crèdits per a col·lectius familiars, s’han construït 40 vivendes bàsiques per a famílies, s’ha fet la distribució d’aigua potable a través de tancs i conduccions per a 27 fam´lies i la compra d’un terreny de 9 hectàrees per a la seva explotació.

Els pròxims projectes a consolidar són potenciar la col·laboració amb la comunitat de San Marcos, mantenir el programa de salut oral i d’uns fons per evacuar les emergències. També es pretén mantenir les beques escolars a Limones i altres beques i programes ja instaurats en aquestes comunitats, establir un programa d’alfabetització d’adults, potenciar la mecanografia i la computació en els joves. En infraestructures es vol concloure les millores de les vivendes a Limones, potenciar el projecte de turisme comunitari en ambdues comunitats, sanejar els sistemes de conducció d’aigua potable, construir petits tancs d’aigua, fonts i piletes, construcció d’un pont penjant i plantació de terra d’arbres de cacao i altres.

Per finançar tots aquests projectes s’ha comptat amb l’aportació de diferents persones com, per exemple, Mossèn Xavier Fort, donacions de familiars i amics, persones anònimes, cooperants, etc., complementat amb les activitats solidàries dutes a terme amb institucions com l’Ajuntament d’Altafulla i l’Hospital Joan XXIII.

  http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html


Leave a Reply