L’EAPP Tarragona organitza una formació de Suport Vital Bàsic a l’Escola de Formació d’Adults del Centre Penitenciari Mas d’Enric

El curs imparteix coneixements especialitzats als alumnes per tal que puguin afrontar amb eficiència situacions d’emergència vital.

L’Equip d’Atenció Primària Penitenciari (EAPP) Tarragona, ubicat al Centre Penitenciari Mas d’Enric, ha impulsat un curs de Suport Vital Bàsic dirigit als alumnes de l’Escola d’Adults Pau Casals del centre. L’objectiu de la iniciativa és oferir una formació especialitzada en l’àmbit de Suport Vital Bàsic per tal d’afrontar amb eficiència situacions d’emergència vital.

El curs ha estat impartit a les instal·lacions del Centre Penitenciari pel Dr. Aldemar Baquero i la infermera Àngels Zamora, membres de l’equip de professionals de l’EAPP Tarragona. En aquesta primera edició hi han participat un total de 14 alumnes. “Tot i tractar-se d’una prova pilot l’acollida dels alumnes ha estat molt positiva i la seva actitud ha estat molt proactiva. De fet, estem plantejant ja una segona edició del curs degut a l’alta demanda que ha tingut”, ha afirmat el Aldemar Baquero.

La formació ha comptat amb dues parts diferenciades: una sessió teòrica de dues hores de durada i una part pràctica, molt més dinàmica, on s’han simulat situacions reals en les que qualsevol persona pot trobar-se en qualsevol context.

Aquesta formació de Suport Vital Bàsic ha comptat amb el suport i coordinació de la direcció sanitària de l’EAPP Tarragona i de l’Escola d’Adults Pau Casals, gestionada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

   

Educació sanitària entre els interns

Aquest curs formatiu s’emmarca en la línia d’educació sanitària entre els interns impulsada des de l’Equip d’Atenció Primària Penitenciari Tarragona. L’any 2019 l’EAPP Tarragona va organitzar unes jornades de sensibilització i formació sobre tabaquisme al centre penitenciari i coincidint amb la Setmana sense fum va treballar temes del tabaquisme en col·laboració amb l’Escola d’Adults. També s’ha creat un grup de treball sobre tabaquisme dins el propi equip.

L’EAPP Tarragona està format per 27 professionals, liderats per la Dra. Elisa Vaz com a directora i l’infermer Carles Sanz com a adjunt a la direcció. En total l’equip compta amb 7 metges, 9 infermeres i 9 tècnics de cures auxiliars d’infermeria. L’Institut Català de la Salut és l’entitat proveïdora que gestiona l’EAPP Tarragona http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html


Leave a Reply