L’Hospital Universitari Joan XXIII inicia el Curs d’Actualització en Autoimmunitat i Malaltia Tromboembòlica Venosa

La situació provocada per la pandèmia de la COVID 19 ha obligat els organitzadors a fusionar els dos cursos i oferir-los en format virtual.

Avui dimecres 11 de novembre comença el Curs d’Actualització en Autoimmunitat i Malaltia Tromboembòlica Venosa. El curs, organitzat pel Servei de medicina interna de l’Hospital Universitari Joan XXIII i el Servei d’Hematologia ICO de l’Hospital tarragoní, planteja un abordatge interdisciplinari adreçat a metges especialistes de diferents especialitats i metges de primària.

Es tractaran diversos  aspectes rellevants i controvertits relacionats amb les  malalties anomenades autoimmunes que afecten el sistema immunitari, com el Lupus eritomatoso sistèmic i la malaia tromboembòlica venosa, una patologia  que afecta les artèries pulmonars i que en l’actualitat és la tercera causa de mort després de l’infart i l’Ictus.

Al llarg de les diferents sessions s’aportaran  novetats en recerca i nous tractaments que milloren la qualitat de vida dels pacients  a més d’incorporar  continguts relacionats amb la COVID 19.

Justament la pandèmia  ha provocat que els organitzadors, lluny de renunciar  a la realització dels cursos, els reformulessin fusionant els dos i oferint-los en format en línia  gràcies a la col·laboració  de la plataforma web de la Fundació de la Universitat Rovira i Virgili així com  del mateix Hospital Joan XXIII, l’Institut  d’Investigació Sanitària Pere Virgili i l’Institut Català d’Oncologia.

Amb totes les places exhaurides i amb la participació de 115 professionals inscrits de diferents punts de l’Estat, la sisena edició del Curs d’Actualització  en Autoimmunitat i la setena del  d’Actualització de Malaltia Troboembòlica Venosa, es desenvoluparà de l’11 de novembre fins al 9 de desembre i a banda de professionals de l’Hospital Joan XXIII també impartiran  sessions altres  de l’Hospital de Santa Tecla i de l’Hospital Sant Joan de Reus.

La celebració del curs deixa palès l’esforç que fan els professionals per no abandonar la formació i la recerca malgrat l’actual escenari.

El curs està acreditat pel Consell Català de la Formació Continuada  de les Professions Sanitàries (CCFCPS) amb 3,5 crèdits oficials  i es desenvoluparan sessions teòriques i pràctiques.