La cafeteria de l’Hospital Joan XXIII celebra els Dies de la Celiaquia i la Nutrició

Ahir dijous, tots els plats cuinats van ser sense gluten. Avui divendres, hi ha un menú de dieta mediterrània prioritzant verdures, amanides i peix de proximitat.

El dia 27 de maig se celebra el dia Nacional de les Persones Celíaques, i el dia 28 el Dia Nacional de la Nutrició. La Cafeteria de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona ha volgut sumar-se a aquestes dues celebracions adaptant el menú de la cafeteria per a professionals i familiars de pacients que dinin a l’Hospital. No cal dir que els menús diaris dels pacients ingressats, sempre segueixen una dieta saludable i adaptada a les necessitats de cada persona.

Ahir dijous, amb motiu del Dia Nacional de les Persones Celíaques, a la cafeteria tots els plats del menú van ser sense gluten. Avui divendres, Dia Nacional de la Nutrició, hi ha un menú de dieta mediterrània donant prioritat a verdures, amanides i peix de proximitat, amb elaboracions senzilles al forn i planxa.

La cap de dietètica de l’UTE Arcasa-Clece, Inés Navarro, comenta: “cal fer especial èmfasi en el que representa estar ben alimentats i ben nodrits”. La Inés ha assegurat que l’objectiu del Servei de Cuina de l’Hospital Joan XXIII “és oferir una alimentació saludable, variada i equilibrada”.

L’oferta gastronòmica del centre sanitari té present la varietat i la qualitat dels diferents aliments per a una alimentació saludable, en base als criteris de la dieta Mediterrània. Uns criteris que, en general, assoleixen un funcionament òptim de l’organisme, garanteixen un creixement i desenvolupament adequats en qualsevol edat i etapa de la vida, busquen conservar o restablir la salut i redueixen el risc de patir malalties.

L’UTE Arcasa-Clece és l’empresa que gestiona els servei de cafeteria i cuina de l’Hospital Joan XXIII.