L’ICS impulsa el taller ‘Atles del laberint de les violències masclistes’ al Museu d’Art Modern de Tarragona

El Museu d’Art Modern de Tarragona i una selecció de les seves obres són l’escenari del taller, que ha servit als professionals per reflexionar sobre la violència contra les dones.

La iniciativa s’emmarca dins l’estratègia transversal d’Arts en Salut de l’ICS per potenciar les arts com a eina eficaç per a la millora de la salut de la ciutadania

Ahir dimecres 30 de juny es va inaugurar el taller ‘Atles del laberint de les violències masclistes’ al Museu d’Art Modern de Tarragona (MAMT), en el qual, a través de les arts i amb els museus com a espai de referència, vol conscienciar els professionals sanitaris sobre la violència masclista. En el taller hi ha participat una vintena de professionals sanitaris de la Regió Sanitària Tarragona.

La presentació de l’acte va anar a càrrec del coordinador de l’Estratègia Arts en Salut de l’ICS, director de comunicació i RSC de l’ICS, Guillem d’Efak Fullana, el director del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT), Manel Margalef, la cap del Projecte de Difusió del MAMT, Marisa Suárez Barral i la tallerista de l’activitat, Carmen Alba.

El projecte, anomenat Atles del laberint de les violències masclistes, se centra en la premissa que la violència masclista està condicionada per interferències comunicatives. L’objectiu és generar un atles de recursos comunicatius perquè els professionals puguin detectar i/o desactivar aquestes interferències i reconèixer els mapes comunicatius de les persones que pateixen violència masclista per establir una comunicació comprensible, resilient i empoderadora en qualsevol de les actuacions previstes en el Protocol per a l’abordatge de la violència masclista en l’àmbit de la salut a Catalunya.

Com va explicar el mateix coordinador de l’Estratègia d’Arts en Salut de l’ICS, Guillem d’Efak, “la lluita contra la violència masclista és un dels màxims objectius com a societat i les arts i les institucions culturals són un actiu de salut important que pot tenir un impacte positiu en el benestar de les persones”. A més, el projecte té com a valor afegit el fet d’articular el Programa de millora d’habilitats comunicatives, en el marc de l’estratègia transversal d’Arts en Salut de l’ICS, i en col·laboració amb museus i centres d’art de les set regions sanitàries que s’hi aniran incorporant en els pròxims mesos.