Els cursos de 5è de Lestonnac llegeixen poesies als nens i nenes ingressats a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona

Mitjançant codis QR, els nens i nenes ingressats poden accedir als vídeos gravats pels alumnes de l’escola.

La iniciativa de llegir poesies per part de l’alumnat dels cursos de 5è de Lestonnac va sorgir fa uns mesos però, la impossibilitat de venir personalment a l’Hospital a fer les lectures, ateses les restriccions i les mesures de seguretat causades per la Covid-19, va originar que es replantegés la idea, que va derivar en l’ús de les noves tecnologies.

El desig de fer costat als nens i nenes ingressats a l’Hospital va fomentar la creativitat, i entre l’escola i l’hospital van acordar la millor manera d’arribar-hi. Els nens i les nenes de Lestonnac van gravar les poesies i van crear codis QR per a cadascuna d’elles, per facilitar-ne l’accés. Van acompanyar els codis QR amb aquesta carta:

‘Sapigueu que ens sentim molt a prop vostre i per aquesta raó hem volgut apropar-nos més a vosaltres a través de la poesia. Les nostres emocions s’han transformat en versos per crear aquests poemes dedicats a vosaltres.

Hem volgut posar veu i presència als nostres poemes. És per això que trobareu uns codis QR juntament amb els poemes. Serà una manera bonica de conèixer-nos una mica més.

Què bonic seria trobar-nos algun dia per la nostra meravellosa ciutat i que ens pugueu reconèixer com aquells infants que un dia es van sentir més a prop vostre per alegrar-vos i animar-vos a superar aquests difícils moments.

Mil abraçades d’ànim i estima de part nostra.’

La iniciativa ha estat molt ben acollida tant pel personal del Servei de Pediatria com pels pares i mares dels infants ingressats.

‘Procurem trobar sempre la manera de portar endavant iniciatives com la de Lestonnac. Malgrat les dificultats amb què ens estem trobant durant la pandèmia per dur a terme algunes propostes com aquesta, que acosten la ciutadania a les persones ingressades a l’hospital i ajuden a fer la seva l’estada hospitalària més amena, fem el possible per fer-les realitat. Ho hem aconseguit, aquest cop, amb els QR’, declara la cap del Servei de Pediatria, la Dra. Esther Castellarnau.

Trobareu la carta i els codis QR, tot seguit.