Homenatge a la gent gran i als professionals sanitaris a la Festa Gran de Miami i Mont-roig

El passat dissabte 11 de setembre es va celebrar la Diada, com en moltes poblacions de Catalunya, també a Miami platja i Mont-roig del Camp. A més, un dels actes més emotius de les festes de Sant Jaume és la Festa Gran, que es va celebrar al parc de les Oliveres per homenatjar a la gent gran i a les persones que més han patit la pandèmia, entre elles, els professionals sanitaris.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A l’acte va participar la regidora de Joventut, Cristina Llorens, que va posar en valor la gent més jove en l’atenció a la gent més vulnerable i va explicar com en pocs dies es va poder organitzar una xarxa de voluntariat. Seguidament, la presidenta del Casal d’Avis Sant Jaume, Lucia Arizcuren, va agrair l’atenció que va rebre aquest col·lectiu el darrer any i mig. Per la seva banda, la infermera Roser Pedret i la metgessa de família, Teresa Basora, en representació del personal sanitari, també van tenir unes paraules d’agraïment per a la gent de Miami Platja, per com han acceptat una situació tan dificil i les facilitats que han posat en tot moment durant la pandèmia. A més, van demanar una mica més de paciència i el compliment de les mesures per avançar cap a l’erradicació del virus. Seguidament, Alba Toledano, en representació de les persones voluntàries, va destacar com molta gent de forma altruista va organitzar-se per poder ajudar. També Txema Llasera, en representació dels voluntaris/àries de l’Ajuntament va recordar els primers moments quan, tot i la por, de seguida van posar-se a disposició del consistori per oferir ajuda. Finalment l’alcalde Fran Morancho va agrair la tasca de totes les persones que es van enfrontar a la pandèmia en el moment més dur i va remarcar la grandesa de la gent gran i l’estima que tothom els hi té.

Morancho també va donar les gràcies, molt especialment, a tot el voluntariat, destacant la gent més jove; als comerços locals que van adaptar els seus negocis i ajudar econòmicament; a les entitats que van cedir les subvencions; al personal sanitari del municipi pel sobreesforç per salvar vides; a la Creu Roja local, per esdevenir essencials; als treballadors/es municipals, als regidors/es de l’Ajuntament i, en definitiva, a la gent gran, per la seva valentia i per qui la resta de col·lectius més ha lluitat. També ha tingut un record per a totes aquelles persones que malauradament no ho han pogut superar.
L’acte va finalitzar amb una actuació de luxe, amb el Coro Rociero Arena del Camino. #StJaumeMiami21.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aprofitem per donar a conèixer el Reconeixement als sanitaris locals de Vilanova d’ Escornalbou ,(consultori del CAP de Mont-roig del Camp)

La Dra. Mónica Moya, la infermera Elena Álvarez i altres sanitaris del poble. Van encendre el coet per l’inici de les festes.