L’Institut Català de la Salut presenta el Programa d’expertesa universitària en lideratge en femení

De l’Hospital Joan XXIII van participar la Dra. María Bodí i la Dra. Aleidis Caro, com a mentores, i la Dra. Ana Falcó, la Dra. Mònica Magret i la Dra. Vanessa Gázquez, com a alumnes.

25 dones i professionals dels hospitals de l’ICS han estat les seleccionades per participar en la formació amb l’objectiu de potenciar i millorar les seves capacitats de lideratge, així com perquè esdevinguin referents dins l’entorn hospitalari.

L’Institut Català de la Salut (ICS) va presentar el Programa d’expertesa en lideratge en femení, un projecte que té com a objectiu potenciar l’accés de les dones a càrrecs de responsabilitat i assessorar-les en temes de lideratge dins l’entorn hospitalari. Aquest Programa va dirigit a 25 dones dels hospitals de l’ICS que han passat un procés de selecció previ i que busquen potenciar i millorar les seves capacitats de lideratge, així com esdevenir referents dins l’entorn hospitalari. Com en la primera edició -que va tenir lloc l’any 2019- el Programa preveu mentories de directives de l’ICS, que acompanyaran les participants en el procés de capacitació.

LideratgeFememisetembre21  L’acte de presentació va comptar amb la presència del conseller de Salut, Josep Maria Argimon; de la secretària d’Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut, Meritxell Budó, i de la directora gerent de l’ICS, Yolanda Lejardi. El director de Persones de l’ICS, Xavier Saballs, va explicar el Programa i va fer també referència a les polítiques actives per assolir la igualtat efectiva entre homes i dones que s’han impulsat des de la institució.

A l’ICS, l’any 2019, set de cada deu professionals eren dones i les xifres no han fet altra cosa que augmentar. Tot i que l’entorn sanitari està cada cop més feminitzat, quan observem els llocs de comandament aquest percentatge s’inverteix i és més complicat trobar dones que ocupin càrrecs directius. Des d’aquest punt de vista, el projecte és una clara aposta per fer valer el lideratge femení i fomentar, i donar les eines necessàries a les dones perquè l’exerceixin.

El Programa també ha estat reconegut per la Unió Consorci Formació en la categoria d’experiències de formació i desenvolupament del lideratge i s’emmarca dins l’estratègia transversal de la Comissió d’Igualtat, que queda reflectida en el recentment presentat II Pla d’Igualtat de l’ICS.