La Pobla de Mafumet dona més d’11.000 € per al Pla d’humanització de l’Hospital Joan XXIII i l’ICS Camp de Tarragona

Els diners, recaptats durant les activitats de la Festa Major de Sant Joan de la Pobla, impulsaran el projecte Espai Participa de la Gerència Territorial ICS Camp de Tarragona per complementar l’atenció que reben els pacients pel que fa a la humanització i participació ciutadana.

La solidaritat de la Pobla de Mafumet amb el seu entorn social creix a mesura que passa el temps, i la sanitat no en queda al marge. L’estreta relació de la gent de la Pobla amb l’atenció sanitària que ofereixen els centres d’atenció primària i l’Hospital Universitari Joan XXIII es fa evident amb cada acció solidària que l’Ajuntament de la Pobla hi dedica.

A les visites nadalenques a l’Hospital que fan cada any i a les accions puntuals de suport als professionals sanitaris dutes a terme durant l’època de pandèmia, se suma ara la gran participació i l’èxit que han tingut les actuacions solidàries de la Festa Major de Sant Joan de la Pobla, en què s’han recaptat 11.325 € que es destinaran al projecte Espai Participa.

L’Espai Participa vol ser un punt de trobada entre els professionals de la salut, els pacients i els seus familiars, on copsar les inquietuds de la ciutadania i trobar conjuntament solucions per millorar l’entorn on rep l’assistència sanitària. La participació serà fonamental per al bon desenvolupament i implementació del Pla d’humanització, una de les línies estratègiques de la Gerència Territorial ICS Camp de Tarragona.

Per implementar el Pla d’humanització es crearà el Voluntariat per la salut, vinculat a la Fundació Hospital Joan XXIII, que desenvoluparà la seva activitat a l’Hospital Universitari Joan XXIII, a l’Hospital Sociosanitari Francolí i als centres d’atenció primària del Camp de Tarragona. Hi faran accions de suport als pacients que per prescripció ho requereixin, acompanyament durant l’ingrés hospitalari, atenció a domicili, etc. L’acció d’aquests voluntaris se sumarà a les que entitats de voluntariat, com són Salut i Clowns, Oncolliga, etc., ja duen a terme des de fa temps.

Per manifestar aquesta relació de col·laboració entre la Pobla de Mafumet i l’ICS Camp de Tarragona avui, 29 de setembre, s’ha fet l’acte de lliurament de la recaptació a l’Hospital Universitari Joan XXIII, a qual han assistit Joan Maria Sardà, alcalde de La Pobla de Mafumet; Rafael Gràcia, gerent de l’ICS Camp de Tarragona; Neus Camañes, responsable d’Atenció a la Ciutadania i Participació; Daniel Ferrer-Vidal, director d’Atenció Primària i Llorenç Mairal, director de l’Hospital Joan XXIII.

En el moment de l’acte l’alcalde, Joan Maria Sardà, ha expressat: “En nom de la Pobla, ens sentim molt orgullosos i honorats de poder col·laborar amb una entitat tan essencial i necessària com és l’Hospital Joan XXIII i els centres d’atenció primària, en la seva tasca en favor de la societat.

A la Pobla, el més important són les persones i, per això, considerem que el projecte Espai Participa és fonamental i molt beneficiós, en tant que humanitza i millora l’atenció hospitalària. Per això, hi destinem la recaptació íntegra dels espectacles de la nostra Festa Major de Sant Joan.’

El Dr. Gràcia ha reiterat l’agraïment als veïns de la Pobla de Mafumet, als quals ja va dirigir en persona unes paraules en el pregó de la Festa Major d’estiu. ‘Comptar amb el suport de persones tan compromeses com els pobletans i les pobletanes ens esperona a continuar treballant per donar la millor atenció sanitària a totes les persones que ho requereixen i venen als nostres centres, tant a l’hospital com a primària.’

La responsable del projecte Espai Participa, Neus Camañes, ha afirmat que: ‘Part de la nostra feina és assegurar-nos que les persones a qui atenem reben, a més d’una assistència sanitària de màxima qualitat, l’atenció personal i el suport emocional que una persona, per la seva situació de salut, requereix.