L’Hospital Joan XXIII celebra la Setmana Mundial de la Lactància Materna

La setmana mundial de la lactància materna es celebra cada any de l’1 al 7 d’agost a Amèrica. A Europa arrenca el primer diumenge d’octubre, setmana 41 de l’any. Es va triar aquesta data perquè simbolitzava la setmana més probable de part i, per tant, d’inici de la lactància en un embaràs que hagués començat el dia 1 de gener.

Amb aquesta Setmana Mundial es commemora la Declaració d’Innocenti, formulada per l’OMS i la UNICEF a l’agost de 1990 amb la finalitat de protegir, promoure i recolzar la lactància materna.

Aquest any el lema de la SMLM és Protegir la lactància materna: un compromís de tots.

 

 

 

 

 

 

 

El lema pretén posar de manifest que les pràctiques subòptimes de lactància materna són un problema de salut pública que requereix la col·laboració i l’esforç de tota la societat.

L’objectiu d’aquesta setmana és informar a tothom sobre la importància de protegir la lactància, entendre que l’alletament matern és una responsabilitat vital de salut pública, interactuar amb les organitzacions governamentals i de la comunitat necessàries per aconseguir un major impacte i promoure accions de protecció de la lactància materna per millorar la salut pública.

A l’Hospital Joan XXIII som conscients de la necessitat de promoure i protegir l’alletament matern i treballem cada dia per a fer-ho realitat:

  • Des de l’any 1997 estem acreditats com a membres de la iHAN (Iniciativa per a l’ Humanització de l’Assistència al Naixement i a la Lactància), organització emparada per l’OMS i la UNICEF que té com a objectiu aconseguir que els agents de salut protegeixin, promoguin i recolzin l’alletament matern exclusiu des del naixement.
  • Disposem d’una Comissió d’Alletament Matern multidisciplinar que col·labora i es coordina amb atenció primària i amb els grups de suport a l’alletament de la zona i que té com a objectiu promoure, protegir i recolzar la lactància materna a la nostra zona.
  • Tenim un programa de formació específica en alletament matern i som formadors de formadors
  • Disposem d’una Consulta Externa especialitzada en Alletament matern on fem el seguiment dels nadons amb dificultats i on ens poden remetre nadons des de primària per a consultes i seguiment.