La Dra. Rosa Jorba és nomenada presidenta de la Societat Catalana de Cirurgia

És la primera dona que presideix l’entitat en la seva llarga història.

La Dra. Rosa Jorba Martín ha estat elegida presidenta de la Societat Catalana de Cirurgia en el marc de l’assemblea general dels socis celebrada el passat 13 d’octubre.

En l’acte inaugural, celebrat a la sala Gimbernat de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya durant  el XIII Congrés Català de Cirurgia, el president sortint, Dr. Sebastiano Biondo  li va lliurar la medalla.

La Dra. Jorba és cirurgiana hepato-biliopancreàtica i actualment és la directora Clínica del Servei de Cirurgia i de l’Aparell Digestiu de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona. És la primera dona que assumeix la presidència  d’aquesta societat.

La Societat Catalana de Cirurgia ha acollit durant la seva història grans figures de la cirurgia catalana. Des de la primera Junta presidida pel Dr. Enric Ribas i Ribas l’any 1927, fins a l’actualitat, han passat 26 presidents amb els seus equips respectius.

Cal destacar la incorporació progressiva de les dones cirurgianes a l’especialitat en els darrers anys, representant actualment el 38% dels socis.

La nova junta que acompanyarà a la Dra. Rosa Jorba està formada per cirurgians i cirurgianes de diferents hospitals i àrees de capacitació:

  • Dr. Pablo Collera Ormazabal (vicepresident), Cap de Servei de Cirurgia General i Digestiva d’Althaia, xarxa assistencial universitària de Manresa.
  • Dra. Marta Climent Agustin (secretaria), Adjunta Unitat cirurgia colorectal Hospital Universitari de Bellvitge.
  • Dra. Helena Vallverdú Cartié (tresorera), Coordinadora de Serveis Quirúrgics en Consorci Hospitalari de Vic.
  • Dr. Robert Memba Ikuga (vicesecretari) Coordinador unitat HBP del Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona.
  • Dra. Andrea Campos Serra (Vocal), cirurgiana adjunta del Servei de Cirurgia de l’Hospital Universitari Parc Tauli de Sabadell.
  • Dr. David Parés Martínez (Vocal), Cap de secció del Servei de Cirurgia General de l’Hospital Germans Trias i Pujol.
  • Dr. Carlos Hoyuela (Vocal) Cap de Servei de Cirurgia General i Digestiva de l’Hospital de Mollet.

La nova junta directiva advoca per transmetre els valors i la passió per la cirurgia i millorar en totes tres vessants: la clínica, la investigadora i la docent, amb l’ajuda de la Societat Catalana de Cirurgia.