L’Hospital Joan XXIII celebra el Dia Mundial de la Prematuritat

Ahir dimecres 17 de novembre, el Servei de Pediatria i la Unitat de Neonatologia de l’Hospital Joan XXIII va celebrar el Dia Mundial de la Prematuritat.

Durant el matí, es va decorar el Servei de Pediatria amb fotos que les famílies han fet arribar amb missatges explicant la seva història i donant ànims a les famílies ingressades.
Cada nadó tenia al costat de la seva incubadora o bressol una ‘canastreta’ obsequi de Som Prematurs. Es va posar també un mural amb les fotos de les famílies. Juntament amb aquest mural hi havia un altre per recordar els nadons prematurs que no han pogut superar la prematuritat. El mural eren uns núvols, amb unes estrelles penjades amb els noms d’aquests nadons. A més, a les pantalles de l’Hospital Joan XXIII es va posar una presentació power point per donar a conèixer la tasca dels professionals de la Unitat de Neonatologia.

Per la tarda hi va haver una sèrie d’actes relacionats amb la Prematuritat:

En primer lloc, la Mariona Vinaixa, mare d’una nena prematura de 24 setmanes i investigadora de la URV va explicar un projecte que pretén fer un mapa escolar de tots els nadons prematurs de Catalunya, amb l’objectiu de poder avaluar si la prematuritat té impacte en l’aprenentatge. També per fer formació entre la comunitat educativa sobre què és la Prematuritat i tot el que comporta, per poder fer detecció precoç de les dificultats que puguin sorgir durant l’escolarització d’aquests nens. Les famílies que van assistir van semblar molt interessades en el projecte.

Després hi va haver una taula rodona titulada ”compartint l’experiència de la prematuritat”, que va començar amb la lectura d’un escrit d’una família que no va poder venir a l’acte (perquè els nens tenien bronquitis) on explicava la seva experiència a la UCI Neonatal. Després les famílies assistents van compartir les seves experiències, fins i tot va participar una família que va perdre el seu nadó prematur. Va ser molt emotiu.

Més tard es va presentar el núvol de lletres: Beatriz Osuna va explicar la iniciativa. L’acompanyava la Violeta, una nena de 9 anys que també cus lletres per decorar els bressols i les incubadores.

Finalment, l’Ajuntament de Tarragona es va il·luminar de lila.