L’ICS Camp de Tarragona celebra el Dia Internacional de les Dones

L’acte inclou la ballada de la Geganta Frida en col·laboració amb l’Escola de dansa Artemis, la interpretació musical de la violoncel·lista, Marta Mulero, i la lectura del manifest per la dona.

Avui dimarts, 8 de març, Dia Internacional de les Dones, l’ICS Camp de Tarragona celebra la jornada amb diferents activitats artístiques que han tingut lloc al Parc Sanitari Joan XXIII de Tarragona. A l’acte han intervingut la directora mèdica de l’Hospital Universitari Joan XXIII, la Dra. Ione Montalvo; la directora de processos assistencials d’Atenció Primària ICS Camp de Tarragona, Dra. Olga Ochoa, i la referent d’igualtat de l’ICS camp de Tarragona, Sra. Sònia Mulero.

L’acte ha començat amb la ballada de la Geganta Frida en col·laboració amb l’Escola de dansa Artemis de Tarragona que han interpretat, conjuntament, la peça musical “Libertango” de A. Piazzola, amb una coreografia feta específicament per al Dia de les Dones.

Tot seguit s’ha comptat amb la interpretació musical de la violoncel·lista Marta Mulero amb de les peces més distintives i modernes de l’actualitat pel que fa a obres d’un sol moviment. La peça amb el títol de Julie-O, és del compositor Mark Summer, violoncel·lista i membre fundador del “Turtle Island Quartet”.

Finalment, s’ha llegit el manifest per la dona a càrrec d’una de les dones integrants del grup de la Geganta Frida.

A més, s’ha difós a les xarxes socials un vídeo amb la participació de professionals de l’ICS Camp de Tarragona i durant tot el dia, tots i totes les professionals que així ho vulguin, podran participar en la jornada a través del hagstag #ladonaes. Destaquem que l’Equip d’Atenció Primària de Montblanc ha organitzat un taller de relaxació per a les dones del CAP Montblanc i han dissenyat uns murals que han exposat al centre sanitari relacionats amb el Dia Internacional de les Dones.

En el marc corporatiu, l’Institut Català de la Salut ha organitzat una xerrada virtual participativa, oberta a totes i tots els seus professionals sobre la bretxa salarial de gènere a càrrec de Pilar Carrasquer i Oto, professora titular del Departament de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, investigadora del Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT), i actualment directora de l’Institut d’Estudis del Treball (IET).