La Gerència Territorial ICS Camp de Tarragona i GiPSS celebren tota la setmana el Dia Mundial de la Higiene de Mans amb activitats divulgatives

L’Hospital Joan XXIII, els centres d’atenció primària i el sociosanitari Francolí duran a terme xerrades, tallers i activitats relacionades amb la higiene de mans.

Amb motiu del Dia Mundial de la Higiene de Mans, el dia 5 de maig, l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, els centres l’Atenció Primària a l’ICS Camp de Tarragona i el sociosanitari Francolí, realitzaran durant tota la setmana diverses accions adreçades a professionals i a la comunitat, als centres de primària, a escoles i a diversos espais públics.

Infermeres de l’HJ23 realitzaran durant tota la setmana activitats per visualitzar la tècnica d’Higiene de Mans, tant als professionals com als pacients hospitalitzats i de Consultes Externes que hi vulguin participar. Per a l’avaluació, s’ha incorporat un instrument dotat de luminescència per millorar la qualitat d’Higiene de Mans. També es realitza la mateixa activitat als Centres d’Atenció Primària i al Sociosanitari Francolí.

Professionals dels equips d’Atenció Primària han organitzat tallers i xerrades informatives i es desplaçaran a les escoles de diverses poblacions del Camp de Tarragona, per tal de fer el màxim de divulgació de la importància de la higiene de mans com a prevenció en la transmissió de malalties.  A més, es realitzaran accions informatives i tallers a llars de jubilats, centres cívics i menjadors socials.

Al sociosanitari Francolí, els usuaris de l’Hospital de dia participaran en un taller d’elaboració de sabó i també un taller de com rentar-se les mans correctament.

El dijous 5 de maig, Dia Mundial de la Higiene de Mans, a partir de les 10.30 hores,  professionals de l’hospital i d’atenció primària faran conjuntament una activitat al Mercat Central, a Tarragona, amb les capses de luminescència en la que hi podran participar totes les persones que estiguin interessades en saber si realitzen de forma adequada la higiene de mans. També s’han editat flaiers, pòsters i vídeos divulgatius per a les pantalles dels centres de primària i l’hospital, destacant la importància de potenciar l’hàbit del rentat de mans en els infants i explicant la manera correcta de fer-ho.

Podeu veure totes les activitats organitzades a l’Hospital Joan XXIII i a l’Atenció Primària en els dos documents adjunts al final de la notícia.

Flaier_Higiene_de_mans_adults_2022_1 Flaier_Higiene_de_mans_adults_2022_2 Flaier_Higiene_de_mans_nenes_i_nens_2022_1 Flaier_Higiene_de_mans_nenes_i_nens_2022_2