S’inicien les obres d’adequació per a la construcció del nou Hospital Universitari Joan XXIII

Aquesta primera fase del projecte té prevista la modificació de la urbanització per permetre la construcció del futur edifici.

Des d’aquest mes de maig s’inicien les obres d’adequació per a la construcció del nou Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona. Aquesta primera fase del projecte té prevista la modificació de la urbanització per permetre la construcció del futur edifici i els treballs d’interconnexió del futur edifici amb l’edifici C. Les primeres accions són treballs d’adequació de l’àrea d’Urgències.

A partir del pròxim dimecres 4 de maig està previst traslladar la Radiologia del Servei d’Urgències. La sala de Radiologia es traslladarà provisionalment a l’espai de la sala d’espera d’Urgències Pediàtriques. Aquesta acció suposarà la modificació del circuit de radiologia del servei d’Urgències. El nou circuit quedarà senyalitzat amb línies a terra. També està previst traslladar les sales de treball i les sales de descans del servei d’Urgències. La sala de descans s’ubicarà en l’espai de l’antiga sala d’espera de Pediatria i la sala d’informes als antics boxs penitenciaris.

A més, també a partir del 4 de maig es realitzarà la modificació dels dos despatxos del Biobanc, per permetre un nou accés al magatzem general.

A partir del 16 de maig està previst el trasllat de serveis no assistencials, com els tallers de manteniment, modificant el circuit d’accés als magatzems generals.  A més, durant aquest mes de maig, es duran a terme altres accions que és important que la ciutadania conegui, com ara la modificació del vial d’accés a Urgències. Això significa que el nou accés a Urgències, tant per als vehicles medicalitzats com per als particulars serà pel vial de vianants que desemboca al carrer de Guillem Oliver. Els vehicles de logística i altres de subministrament realitzaran l’entrada i la sortida pel vial tècnic, des del carrer del Doctor Mallafré.

D’altra banda, s’han iniciat les prospeccions geotècniques i geofísiques a les zones on es farà la cimentació del que serà el nou Hospital.

Aquestes són les primeres accions que es duen a terme de tot un seguit que s’aniran produint i sobre les quals anirem informant oportunament.