L’ICS Camp de Tarragona fa l’acte de comiat als residents de la promoció 2022, que acaben la seva formació enguany

Aquest any han finalitzat 33 residents d’especialitats hospitalàries i 17 residents amb l’especialitat de Medicina Familiar i Comunitària.

Avui dimarts, 10 de maig, la Unitat de Docència de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona i la Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària del Camp de Tarragona, han celebrat un acte de comiat per als residents que han finalitzat la residència. Els nous especialistes, acompanyats pels tutors dels diferents serveis hospitalaris i dels equips d’atenció primària, han rebut el reconeixement del Director d’Atenció Primària de l’ICS Camp de Tarragona, Dr. Daniel Ferrer-Vidal, de la directora mèdica de l’Hospital Joan XXIII, Dra. Ione Montalvo, de la cap d’estudis de la Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària, Dra. Cruzma Fuentes, i del cap d’estudis de l’Hospital Universitari Joan XXIII, Dr. Cristóbal Añez. Els directius han reconegut la bona feina duta a terme pels residents, especialment en uns anys difícils motivats per la pandèmia de la Covid-19, que els ha suposat un important aprenentatge. A més, els han demanant que no oblidin el que han après dels seus tutors i que facin un exercici de reflexió a l’hora d’escollir un lloc per exercir la seva especialitat, un cop acabada la residència, per la transcendència que tindrà en el seu futur professional.

Aquest any han finalitzat 33 residents d’especialitats hospitalàries i 17 residents amb l’especialitat de Medicina Familiar i Comunitària.

ComiatResidentsHJ23AP10maig22ICS

Llarga trajectòria en formació

L’Hospital Universitari Joan XXIII té una llarga trajectòria docent que es remunta a l’any 1973, quan es va integrar el Programa de Formació Mèdica Especialitzada del Ministeri de Sanitat i Consum, introduint progressivament aquesta formació a les diferents especialitats. L’Atenció Primària té residents des de principis de la dècada dels anys vuitanta.

L’historial docent és, per tant, ampli i de gran experiència, ja que són 49 promocions les que s’han format a l’Hospital Joan XXIII, tant de metges, biòlegs, farmacèutics com químics. A més, des de l’any 1994, l’hospital va iniciar la formació de la primera promoció de llevadores residents (LLIRS), depenent de la Unitat Docent de Llevadores de Catalunya, adscrita a l’Escola d’Infermeria de la Universitat de Barcelona. Actualment també existeix la residència de l’especialitat d’Infermeria.

ComiatResidentsHJ23AP10maig22ICS3  ComiatResidentsHJ23AP10maig22ICS2