El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, presenta la nova UCI de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona que integra la darrera tecnologia

Aquesta unitat forma part del nou Parc Sanitari Joan XXIII i consta de 12 boxs que la converteixen en una Smart UCI de referència per a la demarcació.

La inversió realitzada ha estat de 3.772.746 en l’obra i 2.100.000 euros en l’equipament.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, acompanyat de la delegada territorial del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès, de la gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona i directora dels serveis territorials de Salut a Tarragona, Dolça Cortasa, ha presentat la nova UCI de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona.

La creació d’aquesta nova UCI forma part del nou Parc Sanitari Joan XXIII de Tarragona. Es troba ubicada a l’edifici C de l’hospital i és la primera unitat (UCI1) del Servei de Medicina Intensiva (SMI) del nou hospital. Es tracta de la fase 1.1 del projecte que consta de la construcció de 12 boxs i compta amb dispositius mèdics, de tractament i monitorització d’última generació.

El disseny del nou espai és modern i ergonòmic, tant per a usuaris com per a les seves famílies. L’estructura apropa el professional al pacient i preserva la seva intimitat.

Les obres de la UCI1 de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona han tingut una inversió d’obra de 3.772.746 euros i una inversió en equipament de 2.100.000 euros.  Durant el mes de maig, la nova unitat acollirà usuaris de forma esglaonada.

El conseller Argimon ha afirmat que “la nova UCI de l’Hospital Universitari Joan XXII no només és la infraestructura que veiem, amb 12 boxs amb la darrera tecnologia, sinó també tot el que hem incorporat d’intel.ligéncia artificial que ens ajuda a la predicció de diagnòstics. Comptem amb una SMART UCI referent per a la demarcació de Tarragona”.

FotoNovaUCIHJ23VisitaArgimonDavidEdo  FotoNovaUCIHJ23Box

Una Smart UCI a Tarragona

La nova UCI1 de l’hospital compta amb envans de vidre amb làmines semiopaques intel·ligents; grua integrada als sostres, possibilitat de diàlisi a tots els boxs, portes automàtiques estanques, punts de treball davant del box (replicats al control d’infermeria), piques cada 2 boxs a l’entrada i torres humides i seques.

El disseny tecnològic aporta una Smart UCI on tots els equips amb centrals pròpies enviaran alarmes a l’aplicació centralitzada. Aquesta tecnologia facilita la presa de decisions amb l’anàlisi de dades en temps real i la utilització de la intel·ligència artificial com a eina de diagnòstic.

Els senyals i dades provinents dels dispositiu de monitorització i suport vital s’integren al servidor que mostra dades del sistema d’alarmes i del sistema d’informació clínica. Es disposa, a més, d’accés a les dades dels darrers anys amb el suport d’equips de tecnòlegs que han permès dissenyar eines per al suport a la decisió, quadres de comandaments accessibles per definir accions de millora i investigar models de predicció que s’aniran incorporant d’entrada i de forma progressiva als propers anys.

Aquesta Fase 1.1 es completarà, inicialment, amb la Fase 1.2 amb espais per tal de fer més confortable l’estada als familiars (zona office, sala d’espera o despatxos d’informació).