L’Atenció Primària de l’ICS Camp de Tarragona celebra la Setmana Mundial Sense Fum

Els Equips d’Atenció Primària han organitzat sessions informatives, cooximetries, visites a escoles i instituts, contes, enquestes a alumnes, visites de seguiment i tallers educatius.

Els Equips d’Atenció Primària de l’ICS Camp de Tarragona celebren la Setmana Mundial sense Fum, que comença avui, dimecres 25 de maig, organitzant diferents actes per conscienciar a la població de que fumar és nociu per a la salut. La Setmana Sense Fum (SSF) té lloc del 25 al 31 de maig, sent el Dia Mundial Sense Tabac el 31 de maig.

La Setmana sense Fum és una iniciativa originària de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitaria (SEMFyC) i de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) a Catalunya, que en el marc del projecte d’integració de SumaSalut, organitzen de manera conjunta els Programes d’Activitat Física Saludable, Atenció Primària Sense Fum i Beveu Menys. El lema d’aquest any de la Setmana Sense Fum és “Viu sense fumar i comença a sumar”, encoratjant a la gent a fer-lo extensiu i a dur a terme accions individuals o col•lectives.

A l’ICS Camp de Tarragona organitzaran accions els Equips d’Atenció Primària de Cornudella del Montsant, Falset, Borges del Camp, Salou, Sant Salvador, Reus i Mas d’Enric. Aquests equips han preparat sessions informatives, cooximetries, visites a escoles i instituts, contes, enquestes a alumnes, visites de seguiment, tallers educatius, així com l’edició de cartells i vídeos.

Volem destacar les accions de l’Equip d’Atenció Primària Penitenciari Mas d’Enric com la projecció de la pel•lícula The Insider, un partit de futbol entre fumadors i no fumadors (amb cooximetria després del partit), presentació del llibre “El reto de los fumadores” a càrrec del Sr. Antonio Vallejo, autor del llibre, infermer i referent de tabac al seu centre de treball o la instal•lació d’una escultura en tres dimensions realitzada pel Taller d’Arts Plàstiques del Centre Penitenciari.

L’objectiu de la Setmana Sense Fum és sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se, abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum i de residus del tabac. La setmana Sense Fum és una de les eines amb que cada any es fa realitat el compromís per promoure conductes saludables, tant per a infants i adolescents com per a persones adultes i gent gran.