Els professionals del CAP La Rambla faciliten als infants hàbits preventius davant l’onada de calor

Mitjançant entrevistes, als infants d’entre quatre i catorze anys, coneixen com actuen davant les altes temperatures i  se’ls proporciona informació.

El CAP Rambla Nova de l’ICS Camp de Tarragona està duent a terme una activitat dirigida als infants d’entre quatre i catorze anys en referència a l’onada de calor que aquest estiu s’està produint a Catalunya. La psicòloga referent de benestar emocional i Salut Comunitària del CAP La Rambla i del CAP Tarraco, Esther Sotillo, explica que “els infants són un col·lectiu molt sensible, és per aquesta raó que l’objectiu de l’activitat és conèixer, a través d’entrevistes personals, com ells estan lluitant contra l’onada de calor”. A més, “se’ls proporciona consells i informació útil en els casos que apareguin dubtes i se’ls obsequia amb un vano i una ampolla petita d’aigua”, assegura l’especialista.

L’activitat que també compta amb la participació de la infermera, Joana Contreras, es realitza els dimarts i els divendres amb els infants que acudeixen a visitar-se al CAP La Rambla. Previ consentiment del tutor, se’ls realitza una entrevista per saber els seus hàbits davant l’onada de calor. Després, se’ls obsequia amb un vano que ells mateixos personalitzen amb enganxines, i se’ls reforça la importància d’hidratar-se.

La Iulia té catorze anys i reconeix: “El que més em costa durant l’estiu és posar-me barret, no m’agrada com m’està i em molesta”. En canvi, la Bruna, de dotze anys, diu que “no té costum de prendre sucs natural”, però “però fruita sí” afirma la nena. El Yacob i l’Ishaq són dos bessons de nou anys. El Yacob diu que “no beu tanta aigua com hauria de beure”, però sobre tot, els dos germans no porten calçat fresc, “ens agrada anar amb bambes per jugar i córrer”.