El conseller Balcells anuncia l’ampliació del CAP Torreforta amb una inversió de 5,2 milions d’euros

La primera fase de l’ampliació modular comprèn 2.670 metres i l’execució de l’obra estarà finalitzada al segon semestre de 2023.

L’ampliació es destinarà a serveis de pediatria, ASSIR, rehabilitació, SEM, consultes de medicina general i sala d’activitats comunitàries.

Posteriorment, el Dr. Balcells s’ha desplaçat a l’Hospital Universitari Joan XXIII i l’equip directiu l’ha posat al dia de l’estat de les obres del nou hospital.

El conseller de Salut, Manel Balcells, acompanyat de l’alcalde Tarragona, Pau Ricomà i de la gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, Imma Grau, ha anunciat l’ampliació del CAP Torreforta de Tarragona amb una inversió de 5,2 milions d’euros. El conseller, que també anava acompanyat pel gerent territorial de l’ICS Camp de Tarragona, Dr. Rafael Gracia, i per l’equip directiu de la Direcció d’Atenció Primària del Camp de Tarragona, s’ha reunit amb l’equip de professionals del CAP La Granja-Torreforta.

Aquesta obra, que actualment es troba en estat de licitació, comprendrà una superfície de 2.671 metres quadrats distribuïts en una planta baixa més dues alçades. En una primera fase l’ampliació es destinarà al servei de pediatria, a l’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR), a la rehabilitació i al Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), consultes de medicina general i sala d’activitats comunitàries.

La inversió forma part del finançament de fons europeus REACT-EU i l’execució d’obres es preveu que estigui finalitzada durant el segon semestre de 2023. Dels 5,2 milions d’euros d’inversió 147.500 corresponen a equipament.

L’ampliació del CAP Torreforta permetrà esponjar i ordenar el conjunt de l’edifici i ampliar la superfície total del centre fins als 6.150 metres quadrats. Durant els exercicis de 2024 i 2025 es finalitzarà la remodelació del conjunt amb la realització de la segona fase del Pla Director.

El conseller Balcells ha afirmat que “aquesta obra llargament esperada de l’ampliació del CAP Torreforta ja és una realitat. Realment és una ampliació necessària per donar els serveis que aquest barri i la ciutat de Tarragona necessita en aquesta zona”. També ha insistit que “l’atenció primària per al Departament és una prioritat i obres com les d’avui consoliden que l’aposta d’inversió és una realitat que ha d’anar acompanyada d’una visió més comunitària amb les noves incorporacions de perfils professionals diferents com els referents de benestar emocional, fisioterapeutes o nutricionistes”.

El conseller ha aprofitat la visita a Tarragona per conèixer l’estat de les obres de l’Hospital Universitari Joan XXIII i reunir-se tant amb la direcció com amb la junta facultativa i d’infermeria del centre.