L’equip de Salut Comunitària del CAP Sant Pere ha anat avui al Mercat Central de Reus

L’equip de Salut Comunitària del CAP Sant Pere de Reus, que dóna servei als pacients adscrits als dos equips d’atenció primària, Reus 1 i Reus 2, avui dilluns 14 de novembre, Dia Mundial de la Diabetis, ha anat al Mercat Central de Reus per apropar-se a la ciutadania.

La infermera i coordinadora de Salut Comunitària del CAP Sant Pere, Ana López, ha explicat que l’objectiu és “donar visibilitat a l’equip de Salut Comunitària, aprofitant els dies mundials, i informar i impartir coneixements a la població, a banda de fer xarxa amb altres institucions de la ciutat com l’Ajuntament o el Mercat de Reus”.

Avui concretament, l’equip de Salut Comunitària, format per la mateixa Ana López, dues residents d’infermeria, Judit Morillas i Sara Porroche, i l’administrativa Rosi Marina han enquestat, de manera anònima, les persones que s’han apropat a la parada ubicada al Mercat, amb preguntes sobre les seves dades, els antecedents i els coneixements que tenen sobre la diabetis. Després, els han informat sobre la malaltia i els han donat consells de salut i d’hàbits saludables. Finalment, se’ls ha fet la determinació de la glicèmia capil·lar, amb una punxada al dit que només dona una “foto actual” del sucre a la sang.

Aquest matí han passat més de 100 persones per la parada que l’equip de Salut Comunitària instal·lada al Mercat. Entre aquestes persones, el regidor de Salut i Ciutadania de l’Ajuntament de Reus, Sr. Oscar Subirats, i el regidor d’Ocupació i Empresa, Sr. Carles Prats.

A més, estudiants d’infermeria i nutrició de l’URV han fet una classe de nutrició a estudiants de 3r de primària de l’Escola Alberich i Casas de Reus.