L’Hospital Joan XXIII implanta pròtesis als pacients amb patologia discal intervertebral amb una tècnica nova d’alta complexitat

La dificultat d’aquesta tècnica requereix el treball conjunt d’especialistes experimentats en neurocirurgia i en cirurgia vascular.

L’objectiu del procediment és reduir el mal d’esquena i els símptomes de les extremitats inferiors (ciàtica).

La Secció de Neurocirurgia de l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII, servei estès amb l’Hospital Universitari de Bellvitge, implanta pròtesis discals amb una tècnica, nova a l’Hospital, que consisteix a fer un abordatge anterior a la columna per operar la patologia degenerativa del disc intervertebral. L’objectiu del procediment és reduir el mal d’esquena i els símptomes de les extremitats inferiors (ciàtica).

La dificultat d’aquest abordatge anterior a la columna vertebral requereix el treball conjunt d’especialistes en neurocirurgia i cirurgia vascular, que han d’apartar els vasos sanguinis més importants, com l’artèria aorta i la vena cava (i les seves ramificacions ilíaques), i els òrgans de l’abdomen, per arribar al retroperitoneu (regió prevertebral) i tenir espai per retirar el disc danyat i introduir-hi el material protètic. A aquesta zona, s’hi accedeix a partir d’una incisió anterior, que permet avançar lateralment cap a les vísceres abdominals fins arribar a les vèrtebres d’interès, generalment la quarta i la cinquena vèrtebres lumbars i la primera vertebra sacra. Veieu la imatge: