El CAP Sant Pere de Reus inicia l’activitat al nou espai de Rehabilitació i Fisioteràpia

Aquest nou espai reformat, ubicat a l’edifici adjunt al Centre d’Atenció Primària, compta amb més de 450 metres quadrats repartits en dues plantes.

Avui dilluns, 23 de gener de 2023, s’inicia l’activitat assistencial al nou espai de Rehabilitació i Fisioteràpia del CAP Sant Pere de Reus (servei multidisciplinari, amb un equip format per metge rehabilitador, fisioterapeuta, logopeda i auxiliars administratius).

Aquest nou espai reformat, ubicat a l’edifici adjunt al Centre d’Atenció Primària, compta amb més de 450 metres quadrats repartits en dues plantes on es donarà servei a aquelles persones  de Reus1, Reus 2, Reus 3 i Reus 4 afectats de:

  • dèficit funcional de l’aparell locomotor amb dificultat en la marxa
  • patologia osteomuscular amb seqüeles traumàtiques i/o ortopèdiques
  • patologia reumàtica
  • patologia neurològica de característiques subagudes o cròniques
  • patologia logopèdica

A la planta baixa de l’edifici adjunt, on es troba l’entrada principal al Servei de Rehabilitació, hi ha una àrea d’admissió i rebuda dels pacients, nou boxs individuals per a tractaments, una sala de rehabilitació o gimnàs on es podran dur a terme sessions grupals de l’àrea de Reus 1 i Reus 2 (amb el nou projecte del Pla d’enfortiment de l’atenció primària), uns serveis adaptats, dutxes i un magatzem.

A la primera planta, hi ha les consultes del metge rehabilitador, fisioterapeuta i  logopeda per atendre els usuaris, un despatx de Direcció – sala de reunions – i un office per als professionals. L’accés a aquesta planta és des de l’entrada al Servei de Rehabilitació a peu de carrer, mitjançant escales. A més, s’ha instal·lat un ascensor nou per facilitar l’accés a aquelles persones que no poden utilitzar-les.

Aquesta obra i els eu equipament ha suposat una inversió de 465.513,15€ amb IVA inclòs que han compartit l’Institut Català de la Salut i Gestió i Prestació de Serveis de Salut.

Aquesta nova obra suposa una millor reordenació dels espais, amb llum natural, que integra la zona de boxs o tractaments individuals amb la zona de tractament grupal, que fins ara estaven separats. Els professionals que atenen els usuaris disposaran d’un espai comú més gran on podran compartir les seves tasques diàries.

Per als usuaris representa una millora en l’accessibilitat al Servei de Rehabilitació, ja que es troba a peu de carrer i no cal que entrin a l’edifici central del CAP Sant Pere i baixin a la planta -1 com fins ara. A més, es disposa de més espai per als tractaments individuals, la qual cosa millora comoditat.

Per a la ciutat de Reus disposar d’aquest espai suposa una millora en la renovació i la modernització del centre, millor accessibilitat al Servei i més comoditat a l’hora d’utilitzar aquest recurs.